Foto: screenshot/youtube

TKO SU ONI? Ponovno, moćni prizori u Zagrebu: Stotine muškaraca u molitvi za obraćenje, protiv bluda i pobačaja!

Autor: Vjera

Krunica se vraća u muške ruke

U subotu, 5. studenog, u 8 i 30 Zagrebu na glavnom Trgu bana J. Jelačića ponovno su osvanuli  moćni prizori stotine muškaraca koji klečeći mole molitvu Gospine svete krunice na sljedeće nakane:

1. Za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.

2. Za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.

3. Za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova.

4. Za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.

5. Za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.

6. Za duše u čistilištu.
7. Za osobne nakane.

Ovaj događaj u Zagrebu organizira projekt ”Muževni budite” – bratstvo ”Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”, a ovom su se  molitvenom događaju priključili i drugi hrvatski gradovi – ovaj put Split i Vinkovci i Dubrovnik gdje se moli od 14 sati.

Podsjetimo, posljednje dvije molitve svete krunice hrvatskih muškaraca u Zagrebu, one od 18. lipnja ove godine, i one nedavne od 8. listopada, začudile su javnost, iako se ovakve javne molitve posljednje dvije godine održavaju diljem svijeta, u Poljskoj, Irskoj, Australiji, Njemačkoj, Austriji itd.
Prilikom prve javne krunice 8. lipnja ove godine razgovarali smo s dr. sc. Krunoslavom Puškarom, koji je s ostalima poveo muškarce u molitvi na ulice u Hrvatskoj, a koji nam je objasnio zašto molitva krunice i to od strane muškaraca. Napomenuo je da se krunica zapravo vraća u muške ruke te obrazložio:

“Početkom 90-ih ona nalazila oko vrata gotovo svakog muškarca i pomoću nje smo uspjeli čudesno izvojevati pobjedu i neovisnost. Šteta je što smo nakon oslobođenja hrvatskog prostora kao muškarci odbacili krunicu i stavili je za retrovizor ili raspelo, misleći kako nam više neće trebati. Međutim, danas više nego ikad potrebna nam je krunica da se obranimo od kulturnih i ideoloških napada izvana, među kojima su napadi na brak i obitelj, na muževnost i ženstvenost. Muškarci su u međuvremenu povjerovali u najveću laž, a to je da je pobožnost rezervirana za žene. Vjerujem da će ovakve javne molitve krunice muškaraca pridonijeti tome da se i drugi muškarci uvjere u to kako nema ništa muževnije od poniznog muškarca koji moli krunicu i koji svojim primjerom potiče svoje bližnje na to.” >>>više od razgovora ovdje.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.