foto: flickr

‘Tko me gleda na Zemlji, gledat će me i na nebu’ Pogledajte čudesna očitovanja Isusova lica diljem svijeta

Autor: Vjera

Samo Ga pogledaj svaki dan, samo to

Pobožnost prema Svetom Licu Isusovu, razvijala se otkad je Gospodin hodao zemljom, na temelju niza čudesa i ukazanja. I možemo razumjeti, iz poruka koje nam je dao, da je ono što je naš Gospodin želio razviti jest: promatranje njegova lica.

Neka naš pogled sretne Njegov pogled.

Kad je Isus postao čovjekom, Bog mu je dao ljudsko lice. Kad gledamo Sveto Lice Isusovo, dobivamo nadnaravnu utjehu, jer znamo da je on s nama da nas štiti, da je živ. Isusovo lice veliki je izvor obraćenja grješnika, tako potrebno za današnje vrijeme.

Jednog je dana sveti Vinko Paulski uzalud tražio obratiti mladog grešnika raskalašenog života i nije uspio. Stoga ga je zamolio da svaki dan prije spavanja pogleda sliku Svetog Lica Isusova, samo to.

Dani su prolazili, a mladić se rugao, sve dok 13. dana pogleda u Sveto lice nije otišao potražiti sveca i rekao mu da se želi ispovjediti. Kazao mu je da više ne može podnijeti da mu lice lije krv i suze koje ga grde. Mnogo je očitovanja Svetog Lica kroz povijest >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.