foto: free download | Wallpaper Flare

Tko god posjeti franjevačku crkvu prva dva dana kolovoza može primiti izvanrednu milost

Autor: Z. K.

Tko ispunjava uvjete da im se izbrišu grijesi, kamo trebaju ići, kako trebaju ići?

Svake godine od podneva 1. kolovoza do ponoći 2. kolovoza slavi se Asiško oproštenje koje se naziva i Porcijunkulski oprost.

To je potpuni oprost od grijeha, koji se može dobiti za sebe ili za osobu u čistilištu.

Potječe iz 13 stoljeća

Svi vjernici koji u ovom razdoblju posjete franjevačku crkvu bilo gdje u svijetu dobit će oprost uz uobičajene uvjete sakramentalne ispovijedi, euharistijske pričesti i molitve na nakane Svetog Oca.

Ovaj oprost potječe iz 13. stoljeća, a dobio ga je sveti Franjo Asiški zamolivši Isusa Krista izravno u ukazanju.

Cijela povijest odobravanja Asiškog oprosta imala je nekoliko intervencija Isusa i Njegove Majke, koji su bili zaduženi za omekšavanje Papinog srca, prije zahtjeva za trajnim oprostom, za zajednicu, i bez velikog truda od pokornika.

Ovdje ćemo ispričati priču o tome kako je sveti Franjo zamolio Isusa i Djevicu Mariju za oprost, uvjete koje mu je Gospodin postavio, njegovo upravljanje pred Papom za njezino proglašenje i razne nadnaravne događaje koji su se oko njega događali.>>>više na vjera.hr
U župi bez svećenika pojavila se krv u tabernakulu: Odgovara krvnoj grupi s Torinskog platna
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.