TIJELO JOJ JE NAKON SMRTI MIRISALO NA RUŽE: Čuda svete Rite zbog kojih je proglašena svetom

Autor: Vjera

Svetoj su se Riti neposredno nakon njezine smrti pripisivala brojna čuda. Dokumentirano je i priznato njih čak 11. Otada je poznata kao snažna zagovornica, posebno u nemogućim situacijama koja je izmolila bezbrojna čuda diljem svijeta. Službeno je kanonizirana 1900. godine. Za kanonizaciju su bila potrebna tri čuda. Ovo su zapisi o ta tri čuda, kao što je navedeno u službenom Dekretu kanonizacije.

Prvo čudo

Prvo je čudo ugodan miris ruža tijela svetice, čije postojanje potvrđuju brojni pouzdani svjedoci, tako da bi svaka sumnja u tu činjenicu bila apsurdna. Štoviše, ne može postojati nikakvo logično objašnjenje za postojanje toga mirisa, što je ustanovljeno i istraživanjem. Nadalje, taj se miris širi na način koji je iznad uobičajenih zakona prirode, što potvrđuje da se radi o nadnaravnom. Također, više od 200 godina nakon smrti tijelo svete Rite bilo je potpuno neraspadnuto.

Drugo čudo

Drugo se čudo dogodilo Elizabeth Bergamini, djevojčici koja je bila slijepa kao posljedica malih boginja. Njezini roditelji odlučili su potražiti pomoć u augustinskom samostanu, gdje su molili sv. Ritu za zagovor. Dolaskom u samostan dijete je odjeveno u zavjetnu odjeću u čast sv. Rite.

Nakon četiri mjeseca, djevojčica je jednog dana progledala. Odmah nakon toga počela je, zajedno s redovnicama, zahvaljivati Bogu koji je učinio čudo po Ritinu zagovoru.

Treće čudo

Treće čudo dogodilo se Cosimu Pelligriniju, koji je patio od kroničnog gastroenteritisa i hemoroidalnih tegoba. Stanje mu je bilo toliko ozbiljno da nije bilo nade za oporavak. Bio je na samrti, kad je odjednom vidio svetu Ritu kako ga pozdravlja. Nakon toga povratila mu se snaga, uskoro i apetit, a nakon određenog vremena mogao je i raditi kao mladić, premda je bio u poodmaklim godinama. >>>>molite molitve sv. Riti po kojima ljudi svjedoče čuda diljem svijeta.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.