foto: wikimedia

Tajne i pobožnosti koje je Isus otkrio o Marijinim žalostima: Mogu isprositi nemoguće i vječne milosti

Autor: Vjera

U tjednu prije Uskrsa posebno se spominjemo Marijinuh boli, s posebnim osvrtom na petak koji se naziva petak Marijinih Boli.

Taj dan katolici očituju svoj vjerski žar prema Gospinim žalostima molitvom boli Marijinih.

I također molitvom proizaše iz stare tradicije Zdravo Marijo Žalosna, koja ide ovako:

“Bog te sačuvao, Marijo, puna si boli; Isus raspeti je tobom. Dostojna si da te žale među svim ženama i vrijedno je da plačemo i žalimo Isusa, blagoslovljeni plod utrobe tvoje. Sveta Marijo, Majko Raspetoga, daj suze nama raspinjačima tvog Sina, sada i na času naše smrti. Amen”

Simeon Metafrast iz 10. stoljeća tvrdi da je Marija bila prisutna od posljednje večere do Kalvarije uz Isusa i da je kao majka proživljavala nesnosnu bol.

Doménico María Marchesse u svom “Marijinom dnevniku” poziva se na drevnu tradiciju prema kojoj je pobožnost Marijine žalosti započela još u apostolsko doba.

Piše da su Marijine žalosti i njezini česti posjeti Svetim mjestima muke nakon kalvarije, bili su stalni povod za razmišljanja evanđelista svetog Ivana, koji je petnaest godina bio sin čuvar Majke Isusove.
I nekoliko godina nakon Marijine smrti, dok je apostol još plakao, ukazao mu se naš Gospodin u pratnji njegove Majke.

I čuo je da je Blažena Djevica od svog Sina tražila posebnu milost za sve one koji vjerno obilježavaju Boli koje je pretrpjela.

Gospodin je pristao na zahtjev svoje Majke, otkrivajući da će poklonicima boli Njegove Presvete Majke udijeliti četiri posebne milosti. >>>više na vjera.hr
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.