fbpx

Tajna svetog braka: Majka svećenika egzorcista imala viziju koju je odlučio podijeliti sa svima

Autor: Vjera

Kad je pogledala lice, imala je što vidjeti

Nitko ne bi trebao ostati u braku koji predstavlja opasnost, ali u protivnom ostanak i rad na bračnoj ljubavi može uroditi velikim plodom. Mons. John Esseff, svećenik i egzorcist iz Scrantona, Pennsylvania, razumije poteškoće bračne ljubavi i važnost iste u obitelji. Njegovi vlastiti roditelji često su se borili s postizanjem zajednice pune ljubavi. On prenosi priču o tome kako je Kristova ljubav povezana s bračnom ljubavlju.

Moja majka je iznad svog kreveta imala sliku Presvetog Srca Isusova. Jedne noći mi je rekla da se molila: ‘Presveto Srce Isusovo, želim te voljeti više. Pokaži mi kako da te volim više.’

Moja majka je otišla u krevet i vidjela viziju Isusa. Ovo mi je kasnije rekla: ‘To je bila Isusova slika koja mi je došla u viziji. Isprva sam vidjela njegova probijena stopala i bijelu haljinu. Poljubila sam mu stopala i probijenu ruku. Kad mi je Isus otkrio svoje Presveto Srce, umalo sam se onesvijestila. Onda, kad sam podigla pogled da vidim njegovo lice, vidjela sam lice tvog oca. Onda sam shvatila. Zamolila sam Isusa da mi pokaže kako da ga volim više, a on mi je govorio da više volim svog muža, te da ću tako voljeti više Njega.’

Sveta Monika kao primjer

Jedan od primjera kako možemo po ljubavi prema mužu uzljubiti samog Boga i služiti mu je sveta Monika, majka svetog Augustina. Mada kršćanka, mlada Monika udala se, po odabiru svojih roditelja, za poganina Patricija koji je bio dobar u duši, ali je bio i nagle naravi te sklon bračnim nevjerama. Sveta Monika molila je Gospodina za njegovo spasenje, za obraćenje. Svjedočila je suprugu Isusa više životom nego riječima, strpljivo je podnosila njegove grube riječi, nemar, bračne nevjere, grubosti. Ona je sve to s ljubavlju i blagošću trpjela i prikazivala Gospodinu za njegovo obraćenje. Gospodin je uzvisio taj njezin križ i obratio Patricija. Javio se za katekumena, a na samrtnoj je postelji primio kupelj preporođenja postavši po krštenju kršćanin. Dakle njeno služenje mužu pretvorilo se u služenje Bogu a kroz to služenje sv. Monika nije izmolila milost samo za svog muža nego i za sina te svekrvu. Čuda su u bračnom životu itekako moguća po ljubavi supružnika.

“Katoličko učenje je da je brak sveta, doživotna zajednica s poslanjem dijeljenja međusobne ljubavi, podizanja djece i pomaganja jedni drugima i njihovoj djeci da postignu vječni život. To je u suprotnosti s kulturom koja gura naše vlastito samoispunjenje, nasuprot katoličkom cilju rada na ljubavi kako Krist to želi”, upozorio je egzorcist dodajući da su čak znanstvena istraživanja pokazala, da parovi koji opstaju,  unatoč olujama zahvaljujući neprestanom praštanju preživjela u zajedništvu do kraja.

Prošle godine, studija objavljena u časopisu  Social Networks and the Life Course ispitala je 2034 oženjene osobe i otkrila da su se tijekom dugog razdoblja – 20 i više godina – brakovi stabilizirali. Parovi su se više uključivali u zajedničke aktivnosti nakon što su njihova djeca postala starija te su  razvila dublje razine poštovanja jedno prema drugom. To je u skladu sa studijom iz 2012. koja je pokazala da su parovi  prvim godinama braka nesretniji od onih koji su zajedno više od 40 godina. Istraživači su to pripisali “bračnom mamurluku” – terminu za trenutak kada su sve svečanosti gotove, a pravi posao koji uključuje praštanje, povjerenje, odgovornost,zahvalnost, pravednost, odanost,  stvarno počinje.

Molitva
Presveto Srce Isusovo, daj nam milost koja nam je potrebna za sveti brak, snagu za križeve, dobrotu i milosrđe kad se osjećamo iznevjereni, oproštenje za vlastite propuste, ozdravljenje za boli koje smo nanijeli supružniku i djeci, i beskrajnu ljubav jedno prema drugome. Amen.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.