(VIDEO) Pogledajte čudo krvi sveca koja već 600 godina zapanjuje svijet!

Autor: Vjera

Svecu su odsjekli glavu, a krv koja je tada potekla tisućama godina ne prestaje šokirati

Sveti Januarije bio je biskup Beneventa koji je za vrijeme progona kršćana od naredbe cara Dioklecijana umro mučeničkom smrću. Nakon što mu je odsječena glava, žena po imenu Eusebija pokupila je krv sveca koja se danas čuva u ampulicama u Napoliju te, za vrijeme ceremonije, čudesno (nitko ne zna uzrok) provrije i  prelazi u tekuće stanje.

Krv svetog Januarija vrije na samo tri datuma u godini

Ovo čudo prelaska u tekuće stanje dogodilo se prvi put 1389. godine i od tada, već 600 godina se događa samo tri puta godišnje. Prve subote u svibnju, što je datum prvog prijenosa relikvija sveca oko stotinu godina nakon njegove mučeničke smrti; zatim 19. rujna, na dan svečeve mučeničke smrti i konačno 16. prosinca.
Ova čudesna pojava u povijesti je predstavljala veliko zanimanje za hodočasnike koji su posjetili Napulj. Kad krv provrije to se vidi kao dobar znak za Napulj . Suprotno tome, ako se krv ne ukapljuje, to bi se moglo uzeti kao znak rata, gladi ili bolesti. U prosincu 2020. čudo krvi se nije dogodilo, a takav scenarij ponovio se samo nekoliko puta do sada i to uvijek prije velikih katastrofa koje su pogodile Napulj i svijet. Zanimljivo, godine 2015. papa Franjo je svjedočio ovom čudu, bio je prisutan kad se ono dogodilo.
Sada na prvu subotu u svibnju 20121. čudo se ponovno dogodilo, a na videu možete vidjeti krv u tekućem stanju. Svećenik koji je drži uzastopno okreće relikvijar kako bi pokazao da je došlo do preobrazbe.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.