Šokantna otkrića na slici Gospe Guadalupe koja zbunjuju znanost: Boje lete iznad slike, čuju se otkucaji srca

Autor: Vjera

Već 500 godina ovo platno šokira znanstvenike svijeta

Svi znanstvenici koji su istraživali ovu čudesnu sliku, među njima i znanstvenici NASA-e,  Gospe od Gudalupe koja već 500 godina impresionira čovječanstvo složni su oko jednoga: Ova slika nije naslikana ljudskom rukom, s ničim poznatim ovoj zemlji – boje lete iznad prekrivača!

Naime,  godine 1531. Gospa se ukazuje indijanskom obraćeniku Juanu Diegu, sa molbom da se podigne crkva u Njezinu čast na obližnjem brdu Tepeyac. Gospin će naum biti ostvaren, i urodit obraćenjem više milijuna pripadnika autohotone populacije koji su do tada ritualno žrtvovali djecu.  Kao sredstvo za ostvarenje ovog čudesnog pothvata Gospa je ostavila svoj lik otisnut na tilmi (ogrtaču) – izuzetnom fenomenu koji privlači veliku pozornost. U nastavku donosimo rezultate znanstvenih istraživanja materijala – ikone koja neprekidno, do dana današnjeg upućuje na otajstva nadnaravnoga.

1. Oftalmaloške studije učinjene na Marijinim očima otkrile su da se prilikom izlaganja oka svjetlosti, retina skuplja, a kada se svjetlost povuče, ona se vrati u prvobitno stanje, upravo na način kako se događa sa živim okom.

2. Temperatura tilme Juana Diega napravljene od materijala koji potječe od vlakana maguey kaktusa, održava stalnu razinu od37 ° C, istu kao u živom ljudskom tijelu.

3. Jedan od liječnika koji je analizirao tilmu stavio je stetoskop ispod crnih vrpci Marijinog struka i čuo ritmičke udarce od 115 otkucaja u minuti, isto kao kod djeteta u majčinoj utrobi.

4. Nema najmanjih znakova da bi na tilmi mogla biti bilo kakva boja. S udaljenosti od 8-10 cm od slike, mogu se vidjeti samo vlakna građe maguey kaktusa: boje iščezavaju.

Znanstvena istraživanja nisu bile u mogućnosti otkriti podrijetlo bojenja, niti način kako je oličena slika.




Nisu mogli otkriti tragove poteza kista niti neku drugu poznatu slikarsku tehniku. NASA-ini znanstvenici potvrđuju da građa boje ne pripada niti jednom poznatom elementu na zemlji.

5. Prilikom ispitivanja materijala pod laserskim zrakama, pokazalo se da nije bilo nikakve boje na prednjem ili stražnjem djelu tkanine, i da boje lebde na udaljenosti od 0.25 mm iznad tkanine, bez da je dodiruju.

Boje stvarno plutaju iznad površine tilme.




Zapanjujuće, zar ne?

6. Grubi materijal tilme ima životni vijek ne dulji od 20-30 godina. Nekoliko stoljeća prije, bila je naslikana replika slike na identičnom komadu maguey tkanine, i raspala se nakon nekoliko desetljeća.

Inače, za vrijeme 500 godina čuda, tkanina sa slikom Marije ostaje tako čvrsta kao što je bila prvog dana. Znanost ne može objasniti zašto se materijal ne raspada.

7. Godine 1791, solna kiselina slučajno se prolila po gornjoj desnoj strani tilme.

Kroz razdoblje od 30 dana, bez ikakvog posebnog tretmana, oštećena vlakna čudesno su se sama obnovila.

8. Zvijezde koje se pojavljuju na Marijinom ogrtaču odražavaju točnu konfiguraciju i pozicije koje su se mogle vidjeti na nebu Meksika na dan kada se dogodilo čudo.

Na desnoj strani ogrtača Djevice, indicirana su sazviježđa južnog neba:

Na vrhu su četiri zvijezde koje oblikuju dio sazviježđa Orfeja.
Ispod njega lijevo nalazimo Vagu, a do nje desno, na nečemu što izgleda kao strijela, je početak Škorpiona.
U sredini su sazviježđa Lupusaa do njega lijevo, krajnja točka Hydra.
U dnu se može jasno vidjeti Južni križ; iznad kojega se pojavljuje lagano nagnuti kvadratić zviježđa Kentaura.
Na lijevoj strani Djevičinog ogrtača može se vidjeti sjeverna zviježđa:

Na njenim leđima, jedan fragment zvijezda Pastira; ispod njega nalijevo je Veliki Medvjed.

Njemu zdesna je Berenikina kosa; ispod nje, Lovački psi, a do nje lijevo, Thuban, najsjajnija zvijezda Draco konstelacije.
Pod dvjema usporednim zvijezdama (koje još formira dio Velikog medvjeda), nalaze se zvijezde drugog para zviježđa: Aurigai na dnu, tri zvijezde Bika.
Tako se ukupno, na odgovarajućim mjestima, može vidjeti 46 najsjajnijih zvijezda na obzoru Doline Meksiko.

9. Godine 1921., jedan anarhistički aktivist sakrio je visoko razornu bombu u cvjetnom aranžmanu, i stavio je u podnožje tilme. Eksplozija je razorila sve okolo, osim tilme koja je ostala netaknuta.

10. Znanstvenici su otkrili da Marijine oči imaju tri refraktivne (lomne) karakteristike ljudskog oka.

11. U Marijinim očima (veličine samo 0.85 cm), otkrivene su minijaturne ljudske figure koji nijedan umjetnik nije mogao nacrtati. Ista scena se ponavlja u oba oka

Koristeći digitalnu tehnologiju, slike u očima su povećane nekoliko puta, otkrivajući da je svako oko reflektiralo figure indiosa Juana Diega koji otvara tilmu ispred biskupa Zumarrage.

Znate li koja je veličina ove scene?

Jedna četvrtina milimetra!

Na kraju, pogledajmo tri začuđujuće stvari:

1. U indijskom jeziku, “Guadalupe” znači “zmiji glavu zgnječila.”

To je povezano sa Post 3,15: Marija, pobjednica nad zlom.

2. Slika također oslikava detalj iz 12. pogl. Otkrivenja: “I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama.”

3. Djevica nosi crnu traku o pojasu, koja simbolizira trudnoću.

 ‘Bijaše trudna i vikala je od bolovala i mučila se da rodi’ Otk 12, 2

Nikada ne zaboravite riječi koje je Gospa uputila Juanu Diegu:

Malo moje dijete, najmanje od svih, neka te ništa ne uznemirava.
Zar ne znaš da si u mom krilu??
Zar ja nisam tu… Ja, koja sam tvoja majka?

Dana 12. prosinca slavimo blagdan Gospe Gudalupske. Preporučite joj svoje živote!

Vjera/katolik.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.