fbpx

Sin redovnice zaludio internet! Ispričao svijetu njezin nevjerojatan život

Autor: Vjera

'Pila je, pušila, imala desetero djece'... detalji iz života ove redovnice dijele se svijetom

Korisnik Twittera Mark R. Miller objavio je nevjerojatnu i potresnu priču o pokojnoj klauzurnoj redovnici, karmelićanki koja je imala 10 djece i 28 unučadi. Miller je objasnio da je časna sestra bila njegova majka koju je u 33 godine vidio samo dva puta. Objavio je nekoliko fotografija njezinog lijepog života. Međutim, rekao je da su on i njegova majka imali “komplicirane odnose”.

Njegov posljednji post  generirao je gotovo 50 000 reakcija diljem svijeta.

Millerov prvi tweet glasi:

„92-godišnja redovnica umrla je danas u samostanu karmelićanki u Illinoisu. Bila je nekako neobična redovnica. Nije baš dobro pjevala. Često je kasnila na svoje obaveze oko samostana. Bacala je štapiće komunalnim psima što se nije smjelo. Također mi je bila majka. “

Ja sam je vidio samo dva puta u posljednjih 33 godina otkako se pridružila samostanu – dijelom zato što su karmelićani kontemplativan red. Ne idu u školu, ne rade u bolnicama, pa čak niti ne napuštaju zgradu u kojoj žive. Oni mole. Žive u tišini 23 sata dnevno. Kad joj odete u posjet, ne možete se zagrliti ili dodirnuti. Odvaja vas par dvostrukih metalnih rešetki ”, piše Miller u trećem tweetu uz fotografiju svoje majke iza samostanskih rešetaka.”

Miller u drugom tvitu s fotografijom svoje obitelji piše : „Nisam jedino dijete časne sestre. Nisam ni blizu. Ja sam deveto od njezino desetero djece. Ima 28 unučadi, od kojih neke nikada nije vidjela. Ima i više od desetak praunučadi; nikoga od njih nije držala. Ispod je nas deset u dobi poredanih s desna na lijevo. “
Mogli ste pretpostaviti da ona nije uvijek bila redovnica. Odrasla je u San Franciscu i Oregonu, a školovala se u Kaliforniji i New Yorku. Imala je dečka. ” “Udala se s 20 godina”, dodaje Miller  uz fotografiju svojih roditelja.

Do 27. godine imala je petero djece. A onda je imala još pet. Košarkaški tim svakog spola. Nazivala je to planiranim roditeljstvom. Imala je milijun i jednog prijatelja. Pušila je. Pila je. Igrala je karte. Bila je trudna više od 400 tjedana svog života ”, piše Miller .

“Postala je ronilac na otvorenom. Vozila je tako brzo i nepromišljeno da su ljudi s bolnim nogom izašli iz njenog automobila od lupanja na zamišljenoj kočnici. Odustala je od pušenja, alkohola i kofeina istog dana i nekako je uspjela da ne počini samoubojstvo. “
Njezin muž umro je 1984.”, nastavlja Miller . “Pet godina kasnije, poklonila je sve što je posjedovala na svijetu. Na svoj 61. rođendan priredila je oproštajnu zabavu s 800 gostiju u hotelu u San Franciscu i sutradan odletjela u Chicago. “

“Ušla je u samostan u Des Plainesu u državi Illinois: Dom prvih McDonaldsa. Dakle, tu se druži posljednje 33 godine. Izrađuje zrnca krunice od latica cvijeća i spava u vlastitoj ćeliji ”, objašnjava Miller.

„Oh, i hladi se  s nizom pasa njemačkih ovčara koji također tamo žive. Nikad nam nije dopustila da kućni ljubimci s nama odrastu. Dakle, karma”, dodaje Miller.

“Nisam ovdje zbog žaljenja. Naš je odnos bio … kompliciran. Nisam u žalosti. Prepoznajem da je njezin poluaugustinski život blizak jedinstvenom. Rođena je 20-ih, a umrla 20-ih godina sljedećeg stoljeća ”, kaže Millerov posljednji tweet u kojem je podijelio fotografiju svoje majke kao djevojčice uz njezino ime: „Ann Russell Miller (sestra Marija Josipova od Trojstva, . 1928.-2021.)

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.