Igor Kralj/PIXSELL

SILNE ZBACI S PRIJESTOLJA I UZVISI NEZNATNE! Dalić: Vjera mi daje snagu, molim prije svake utakmice!

Autor: Vjera

Uvijek imam krunicu u džepu, svjedoči izbornik

Ta mala Hrvatska, kako je omalovažavaju posvuda po svijetu. Ta nebitna Hrvatska, ta siromašna Hrvatska, ta razjedinjena Hrvatska, ta okupirana Hrvatska koja se bori sa psihološkim ratom usmjerenim na vlastiti narod već stotinama godina, ta Hrvatska zbacila je silne s prijestolja i očarala svijet. Da, ljudi, to je Bog. On od malenih čini velike. On od neznatnih čini ogromne. On je učinio da David pobjedi Golijata, a sada i da ta malena Hrvatska osvoji prijestolje. Uopće više nije važno hoćemo li biti 1. ili 2., prijestolje je naše i to je uistinu Božje čudo. Zašto? Zbog vjere izbornika, zbog vjere igrača, zbog vjere cijelog naroda!

Svi su mogli primijetiti da uz veličanstvene igrače, hrvatska reprezentacija ima izbornika iz kojeg, komentiraju mnogi, isijava, neki mir i radost, nadasve poniznost. Da, to su plodovi Duha Svetog, to su plodovi molitve i vjerovanja, i to je čovjek od kojeg bi mnogi kršćani trebali učiti. Poniznost, poštovanje, radost, mir, vjera, poštivanje protivnika- sve su to vrline našeg izbornika ali i naših igrača koji su s onom malom pomoći odozgor uspjeli ujediniti hrvatski narod i šokirati cijeli svijet.

-Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu. Svake nedjelje nastojim ići na euharistiju. Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim – jedna je od misli izbornika Dalića od koje bi trebali učiti.

– Gledajući globalno, promatra se profit, zarada, no takav je današnji svijet. Ljudske brige su zemaljske, i s njima se radi opstanka treba nositi. No kad se čovjek smiri i ostane sam pred nekom odlukom, tada se pozove na Božju pomoć. Svatko od nas, na ovaj ili onaj način, nosi svoj križ. Dođu teški trenutci u životu kada se čovjek ne smije predati, potonuti, pasti. S vjerom se čovjek kvalitetnije može vratiti na pravu putanju. Treba što dostojnije, čvršće i jače nositi križ i boriti se s njim. U situacijama koje izgledaju bezizlazno također se nađe rješenje, no treba vjerovati – pojasnio je i otkrio ključ nevjerojatnih rezultata ove hrvatske reprezentacije koja pod njegovim vodstvom može – apsolutno sve.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.