fbpx
Profimedia

Pripremali su ga za pogreb, a sad svima govori ovo! Muslimanski imam umro pa vidio Isusa

Autor: Vjera

Riječ je o čovjeku koji je umro u mržnji prema kršćanima

U moćnoj priči o iskupljenju i milosti prijašnji imam džamije, koji je mrzio kršćane, prihvaća evanđelje nakon što ga je Isus Krist čudesno podigao iz mrtvih i dao mu dramatičnu poruku.

Bibles For Mideast, tajna organizacija posvećena distribuciji Biblija i osnivanju kućnih crkvi diljem Dalekog Istoka, podijelilo je priču o Munafu Aliju, predanom muslimanu koji je redovito promovirao i propovijedao učenja Kurana, piše Gospel Herald.

Jednoga dana Munaf je bio upleten u raspravu s evanđeoskim timom Bibles for Mideast o svetosti Isusa Krista i istinitosti Biblije. Kada su mu misionari pokušali dati Bibliju, opsovao ih je. Te noći, rulja muslimanskih ekstremista stigla je u sjedište organizacije, vičući „Allahu Akbar“ – „Bog je velik“. Međutim, skupina je bila promijenila svoje utočište te je pobjegla kako ne bi bili ozlijeđeni.

Nedugo nakon toga, Munaf je putovao kući kada se ozbiljno razbolio te je pao na zemlju. Dok je bio u nesvijesti, vidio je demone koji mu dolaze uzeti dušu, te je vikao: „Bježite, prokleti demoni Alaha. Nemate pravo uzeti mi dušu.“

Međutim, demoni su odgovorili: „Ne. Naše je pravo oduzeti ti život. I biti ćeš s nama.“ Prije nego su silom uzeli njegovu dušu i pokušali otići.

Odjednom, Isus Krist se pojavio pred njim zajedno s velikim brojem anđela te su demoni pobjegli u strahu.

„Slušaj, sine moj,“ rekao je Isus Munafu, „Prvo je Adam odbio poslušnost Bogu i sagriješio protiv Njega pod pritiskom Sotone. Vrata raja bila su zatvorena zbog njegova grijeha. Ja sam drugi Adam, Božja Riječ i Mesija Isus, Sin Svevišnjega. Rođen sam od Marije Djevice kao bezgrešni Sin čovječji kako bih otkupio prvog Adama i sav njegov rod uključujući tebe, od grijeha i smrti. I bio sam razapet te sam umro kako bih otkupio sve vaše grijehe i učinio vas djecom Božjom i stanovnicima raja.“

Isus je ponovno rekao, „Ustao sam iz mrtvih i otvorio vrata raja kako bih te vratio u vječnu slavu… Imaj vjere u mene i budi mi svjedok. Vratit ću ti život, jer sam ja autoritet vraćanja života.“
Kada je Munaf Ali otvorio oči, vidio je svoju obitelj kako pokušava poleći njegovo tijelo na stol za pranje i zavijanje prije pogreba. Bili su šokirani kada je ustao i opisao svoje čudesno iskustvo, optužili su ga da ga je zaposjeo zao duh.

Dok je Munaf svrgnut s pozicije koju je imao u džamiji koju je nekada vodio, njegova obitelj, dirnuta njegovom strašću, pridružila mu se u prihvaćanju kršćanstva. Bibles for Mideast potiče kršćane da se nastave moliti za Munafa i njegovu obitelj, budući da su silom istjerani iz svoje domovine zbog trenutnog progona.

novizivot.net.
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.