POSLJEDNJE OD PADRE PIJA: Medicinski tehničar svjedoči o moćnim riječima koje je ponovio!

Autor: Vjera

Na samom koncu života padre Pio je neprestano ponavljao dvije riječi

Na današnji dan spominjemo se malenog, a tako velikog i mističnog sveca padre Pija kojemu je Bog uz veliku patnju od djetinjstva i odbacivanje mnogih, ponajviše njegove braće, darovao i nevjerojatne milosti kojima i danas nakon svoje smrti čini čudesa u životima brojnih ljudi diljem svijeta.

Unatoč svim mukama koje je prolazio za života, ostao je vjeran do njegova konca, a tamo je na koncu otkrio i tajnu svoje vjernosti pa i sve čudesnosti koju je s Bogom živio u ćelijama svoga samostana. Tu tajnu otkrio je u posljednjim sekundama svog života svojoj braći.

U noći između 22. i 23. rujna 1968., u ćeliji broj 1 u samostanu San Giovanni Rotondo gdje je živio otac Pio, nalazio se još jedan čovjek. Njegovo ime je Pio Miscio, i bio je medicinski tehničar u bolnici Casa Sollievo.

On je s dr. Giovannijema Scaraleom trčao u samostan s respiratorom koji je trebao pomoći padre Piju pri disanju.

‘Otac Pio umro je na rukama dr. Scaralea’, svjedočio je Miscio obuzet emocijama.

‘Bilo je blizu dva ujutro, a s njim u ćeliji bili su dr. Scarela, poglavar samostana i neka braća. Otac Pio sjedio je u naslonjaču; disanje mu je bilo vrlo otežano i bio je vrlo blijed’.

U trenutku dok je dr. Scarale izvlačio cijev iz nosa Padre Pija kako bi mu stavio masku s kisikom na lice odvijala se dramatična scena.

Pio Miscio tiho je gledao što se događa.

‘Bio sam blizu radijatora, potpuno osjetljiv na ovaj trenutak. Prije nego je izgubio svijest Otac Pio je samo ponavljao: Isuse, Marijo, Isuse, Marijo, Isuse, Marijo, bez da je čuo ono što mu je liječnik govorio. Njegov pogled izgubio se u praznom prostoru. Nakon ponavljanja ovih riječi, otac Pio izgubio je svijest: dr. Scarale pokušao ga je nekoliko puta oživjeti, ali bez učinka’.

U predvečerje tog dana, prije njegove smrti, po svjedočanstvu njegove subraće, nekoliko njih zamolilo je p. Pia da im kaže nešto bitno što bi im ostalo za život. Pater im je odgovorio: “Ljubite našu dragu Gospu i potičite druge da je ljube. Uvijek molite svetu krunicu!”

Pater Pio je krunicu nazivao: “moje oružje, moj mač…”

Tako je i bilo, Padre Pija za živta niste mogli vidjeti bez krunice u rukama, a s krunicom u rukama je i preminuo, snažno izgovarajući Ime nad svakim imenom!

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.