OVO JE NAŠA HRVATSKA: Pogledajte čudo u jednoj obitelji, prijatelja Malog Isusa!

Autor: Vjera

Ovo su djela ljubavi koja učini Gospodin

Jedan stariji bračni par koji je uz svoju borbu s bolestima, nepokretan živio u potpuno nehumanim uvijetima doživio je susret s Božjom ljubavi, kroz ruke i vrijeme prijatelja Malog Isusa. Ono što su učinili je predivno čudo koje mora biti viđeno. Hvala Gospodinu Isusu!

Ovo je njihovo svjedočanstvo o 13 kvadrata Božje ljubavi

S današnjim danom, uočnicom velike svetkovine Blagovijesti koju Prijatelji Malog Isusa na poseban način slave te obilježavaju svoj patron, imali smo i više nego uobičajenog razloga za slavlje. Božjom providnošću i ne sasvim slučajno dani koji su privodili kraju veliki projekt renoviranja, posložili su i svečano useljenje našeg dragog Đure i njegove supruge Ljube u svoju novu, renoviranu sobicu od svega trinaest kvadrata. S projektom renoviranja Prijatelji Malog Isusa započeli su na sam Stadlerov dan, 8. ožujka. Posebna je milost osjećati Božju prisutnost kroz borbu s liječnicima, stanarima zgrade, administracijom, dogovaranja sa socijalnom službom, zbrinjavanja i svih drugih prepreka kroz koje nas je Bog odgajao, ali nam i dao rasti u vjeri.

Tolika su srca i ruke ove korizme iskusila biti „onaj bližnji“; bilo kroz marne ruke naših

Prijateljice Malog Isusa koje su svakodnevno vodile brigu o majstorima i toploj okrijepi nakon cjelodnevnog rada, bilo čekajući u redovima za jedan papir ili ovjerenu doznaku kojom bi Ljubi bila osigurana osnovna medicinska pomagala, bilo raspolaganjem i čišćenjem nakon završetka radova, prikupljanjem odjeće, pokućstva, skupljanjem financijskih sredstava, mirenjem međususjedskih odnosa, odvozom smeća, prijevozom Đure i Ljube u prihvatilište dok se radovi ne završe ili onim najvažnijim, tihim, a tako važnim stavom molitve i predanja u Božje ruke.

Svaka i najmanja gesta u zajedništvu i vjeri ispunila je svaki kvadrat sobice Božjom prisutnošću i ljubavlju! Naš Đuro i naša Ljuba danas imaju dotok tople vode, toplu sobu, osnovne uvjete za ljudski život, mogućnost sanitarnog čvora i osmijeh na licu!




 

Zahvaljujemo svima, našim dragim majstorima koji su troškove radova i materijala u potpunosti pokrili svojom nesebičnom ljubavlju, svim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način u ovaj vez ljubavi utkali i najmanju gestu svoje prisutnosti, svim našim dragim Prijateljima Malog Isusa, a posebno dobrom Bogu koji je svojom prisutnošću ovo započeo i blagoslovom dovršio. Daj nam Bože ljubavi da s Tobom hodimo, svijetlo da Tvoje budemo i da svakome radost nosimo, jer Prijatelji Tvoji smo!

POGLEDAJTE KAKO SE OVO PREDIVNO ČUDO RAZVIJALO:




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.