Otac James Manjackal: ‘Nigdje i nikad nisam vidio to što imaju Hrvati’

Autor: Vjera

Prošao je cijeli svijet ali kaže da nije susreo narod kao što je hrvatski....

Otac James Manjackal zaređen je za svećenika 23. travnja 1973. u Kongregciji misionara sv. Franje Saleškog. Snagu Duha Svetog upoznao je preko molitve jednog mladića, koji je na njega zazvao snagu Duha Svetoga, te je ozdravio i duhovno i tjelesno i od tada je počeo propovijedati na karizmatskim seminarima širom svijeta. Propovijedao je na malayalamu, svom materinskom jeziku na prvom karizmatskom seminaru 1976. godine. U posljednjih 27 godina propovijedanja, suočavao se s različitim kušnjama i patnjama od onih kada ga je oteo vlastiti narod do onoga kada su ga uhitili i zatvarali nekršćani u zemljama Zaljeva. No, u svemu tome dokazao se kao vjeran i odani sluga Gospodina i Njegove Crkve. Nekoliko je puta služio u regionalnom i nacionalnom timu katoličke karizmatske obnove u Indiji.

Osnovao je “Charis Bhavan” 1989. godine, poznati karizmatski centar u Kerali, gdje je šest godina bio direktor i predstojnik. Kongregacija sv. Franje Saleškog učinila je njegovu službu dostupnom sveopćoj Crkvi. Danas iz Mermier Bhavana u Bangaloreu nastavlja svoju službu evangelizacije jednako među kršćanima i ne-kršćanima, kako u zemlji tako i u inozemstvu. Na evangelizacijskim putovanjima obišao je više od dvadeset zemalja na svim kontinentima, propovijedajući na seminarima, održavajući konvencije i službe ozdravljanja, vodeći škole za evangelizaciju te pokrećući misije među muslimanima Perzijskog zaljeva. Mnogi ljudi širom svijeta pomažu sva njegova djela evangelizacije kao što su tiskanje Biblija, knjižica, molitvenika, i sličnoga, posebno među muslimanima.

Nedavno ga je blagoslovio i papa Franjo te čitav njegov rad, i poslao ga u svijet širiti Evanđelje.

Godine 20o1, posjetio je Hrvatsku i BiH, te održao povijesnu duhovnu obnovu na kojoj je nazočilo nevjerojatnih 100 tisuća ljudi. Od te duhovne obnove i drugih koji su u ono vrijeme budili hrvatski narod, naprasno je zabranjeno gostovanje stranih karizmatskih svećenika u Hrvatskoj. Očito je Duh Božji bio tada dovoljno jak da zapali cijelu zemlju, što nekima nije odgovaralo. To je na jedan način osjetio i otac James jer na njegovoj službenoj stranici piše da je otac James, koji je prošao cijeli svijet i mnoge narode, radeći duhovne obnove za brojne narode izjavio kako nikad nigdje nije susreo vjeru kao u Hrvata.

‘Za vrijeme njegova posjeta mnogi su mu Hrvati izrazili zahvalnost za sve duhovne obnove i skupove koje je održao u Hrvatskoj, a nekolicina je podijelila svoja svjedočanstva o iscjeljenju. Došli su u redu primiti njegove blagoslove. Došli su s krpama i ručnicima bolesnih, te fra Jamesa tražili blagoslov za bolesne. Fra James uvijek kaže da nikada nije vidio ljude s takvom nevjerojatnom vjerom u Isusa kao kod Hrvata!’ – piše na službenim stranicama fra Jamesa Manjackla, poznatog svjetskog karizmatika.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.