Mauricijevo obraćenje u Međugorju

Autor: Fra Petar Ljubičić

Ništa mi nije donosilo sreću i radost u životu, a ponajmanje grijeh. Sve mi je dojadilo, više puta sam pokušao svemu učiniti kraj i samoubojstvom. No u Međugorju mi je postalo jasno zašto sam još živ.

Marcel pripovijeda svoju potresnu priču: "Za Međugroje i čudesna zbivanja čuo sam od svojih prijatelja. Što se tu zapravo događa, i sam sam iskusio. Tu sam zapravo doživio, na čudesan način svoje obraćenje. Ako vam kažem da sam bio najveći grješnik na ovom svijetu, možda zvuči nevjerojatno. Ne znam postoji li uopće grijeh koji nisam imao na svojoj duši?! I drogu sam uzimao!

Ništa mi nije donosilo sreću i radost u životu, a ponajmanje grijeh. Sve mi je dojadilo, više puta sam pokušao svemu učiniti kraj i samoubojstvom. No u Međugorju mi je postalo jasno zašto sam još živ.

Na ovome mjestu, gdje se Nebo otkriva, gdje se ukazuje Gospa, ovako sam otprilike molio: – Gospe, Majko Isusova i Majko moja, vjerujem da se ovdje ukazuješ. Ti si došla ovamo i radi mene. Molim te, preporuči me svome Sinu. Izmoli mi milost obraćenja. Uvjeren sam da ti to možeš i da će Tvoj Sin uslišiti Tvoju molbu. Ja ovako ne mogu više živjeti. Ovo nije život. Gospo, ako mi ne pomogneš, ja ne znam kamo ću? Natrag ne mogu ovako. Kraljice mira, izmoli mi mir od svoga Sina! Pomozi mi, molim te…

Tada sam na trenutak zastao. Nisam znao što dalje… U jednom trenutku dobivam poticaj da se ispovjedim. Lako sam našao talijanskoga svećenika i kleknuo pred njega kao Kristova namjesnika.

Što se događalo u vrijeme toga milosnoga čišćenja, znamo samo dobri Bog, svećenik i ja osobno. To su za mene bili trenuci koje nikada, nikada neću zaboraviti.

Doživjeh kako je Bog ljubav koja liječi i oslobađa, oprašta i spasava.

Već nekoliko godina živim milosnim životom. I zaista, ništa nije ljepše i radosnije na ovome svijetu."




Zazivam Božji blagoslov na sve vas koji ovo budete čitali i k srcu uzeli. Neka vas božanski Spasitelj ispuni svojim mirom i istinskom radošću u ovom milosnom vremenu Korizme.




Autor:Fra Petar Ljubičić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.