Mason kao dječak obavio pobožnost srcu Isusovu i Marijinu: Evo se dogodilo na samrti!

Autor: Vjera

Isus i Marija održali obećanje:

Prva je subota u mjesecu. Ako do sada niste još stignete obaviti ovu predivnu pobožnost, dobiti potpuni oprost te biti uronjeni u Marijino obećanje – da će na samrti doći po vas, gdje god bili, što god činili!

A ovo svjedočanstvo neka vam bude poticaj:

U gradu Guadalajaru u Meksiku neki član masonske lože je bio na umoru. Katolik samim pristupom u masonsku organizaciju je ekskomuniciran iz Katoličke Crkve, pa ipak on bi se mogao pokajati za svoje grijehe i odbaciti zabludu. Zbog toga su dvojica drugih masona članova lože brižno bdjeli da se umirućem ne bi približio neki svećenik. Susjedi znajući da je bolesnik na umoru obavijeste don. Gamesa, salezijanca koji bijaše svet i hrabar svećenik te se nije zaustavljao ni pred bilo kakvim poteškoćama. Don. Games koji je poznavao situaciju u kući odluči pohoditi umirućega.

Obukao je se u civilno odijelo, od poznanika posudio pištolj, a potajno je u džepu nosio Presveti Oltarski Sakrament i štolu. Tako obučen pokuca na vrata kuće umirućega. Dvojica masona dođoše otvoriti a on im reče: “Šalje me šef, želi da se malo odmorite i odete nešto popiti, ja ću vas zamijeniti”. Njih dvojica pristadoše opominjući ga riječima: “Pazi da ne dođe neki svećenik i sve upropasti”. “Ne brinite nadoda don Games pokazujući im pištolj- ako se tko približi dobro ću ga dočekati”. Čim su dvojica otišla svećenik priđe umirućem i reče: “Ja sam don Games, svećenik, došao sam ti dati mogućnost da se ispovjediš f pričestiš. Želiš li to?”

“O da, oče!” odgovori on. “Ma šta si učinio- nastavi don. Games- čime si zaslužio ovu tako veliku milost”? Umirući nastavi:”O blagoslovljen Gospodin Isus Krist i njegova sveta Majka Marija. Bili su vjerni svome obećanju. Kad sam bio mladić obavio sam pobožnost 9 prvih petaka Presvetom Srcu Isusovu i 5 prvih subota Bezgrešnom Srcu Marijinu i oni nisu na mene zaboravili u času moje smrti”. Don Games ispovijedi i pričesti umirućega, zatim ga nagovori da mu on napiše dvije izjave da se odriče masonerije i da želi umrijeti kao član Katoličke Crkve na što ovaj spremno pristade i potpisa izjave. Svećenik pozdravi bolesnika, blagoslovi ga, jednu izjavu ostavi na stolu u kuhinji a drugu ponese sa sobom.

Kad su se dvojica masona vratila i vidjela umirućega kako zaziva i slavi Boga te kad su pročitali izjavu shvatili su da su bili izigrani te su bijesni napustili kuću, a don Games se tada vratio obučen u svećeničke haljine i sve do smrti je asistirao umirućega.

(Tekst objavljen u Periodico del santuario del Sacro Cuore di Bologna, 1. 6.1980. Sam don Games je autoru članka don Berettu 1964 ispričao događaj koji se dugo prepričavao među salezijancima u Meksiku).

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.