Isus biskupu pokazao oružje kojim će pobijediti radikalni islam: OVO JE JEDINI NAČIN!

Autor: Z. P.

Ne moramo se bojati, samo iskoristiti ovo oružje kojim smo već pobjeđivali!

Pod naletom golemog migrantskog vala, mnogi strepe za budućnost Europe i kršćanstva. No trebamo li strepiti ili činiti nešto drugo?
Naime, mnoge hrvatske bitke kroz domovinsku povijest obilježile su pobjede i svaka veća i značajnija pobjeda Hrvata povezana je s vjerom u Boga i Blaženom Djevicom Marijom ili Gospom. Sjetimo se slavne pobjede hrvatskih branitelja grada Sinja 1715. godine kada je 700 Hrvata pobjedilo puno nadmoćniju tursku (islamsku) vojsku koju je predvodio Mehmed-paša, a zasluge za pobjedu se pripisuju Blaženoj Djevici Mariji ili Gospi Sinjskoj.

Samo 700 Hrvata je branilo Sinj, a fra Pavao Vučković sa samo šest fratara i nešto naroda je molio ispred Gospine slike danonoćno tražeći u molitvi pomoć i zaštitu. I tako je oko 60.000 turaka u tijeku najžešće bitke počelo panično bježati. Branitelji Sinja su u početku pomislili da je to taktička varka turskih vojnika, ali su kasnije shvatili da su zapravo stvarno počeli bježati. Kasnije se u krugovima turske vojske pričalo da su u Sinju Turci vidjeli ženu svu u sjaju kako se šeta po gradu pa ih je uz bolest srdobolju uhvatio i panični strah te su počeli bježati.

Također, u povijesti imamo još jednu veliku pobjedničku bitku koja je povezana s molitvom krunice. To je bitka kod Lepanta koja se dogodila 07. listopada 1571. godine. Snage Osmanskog carstva su se sukobile s flotom tzv. Svete lige. Flota Svete lige je imala 150 galija Mletačke republike, 12 galija Papinske države te genovsko brodovlje i snage malteških vitezova. U bitci je sudjelovalo i šest hrvatskih galija (Cres, Krk, Rab, Šibenik, Trogir i Hvar). Inače kršćansku koaliciju je potaknuo papa Pio V. Kršćanska koalicija je pobjedila, a i ova bitka je bila velika pobjeda kršćanske vojske nad Osmanlijskim carstvom.

Za vrijeme bitke cijeli katolički svijet je molio krunicu s nakanom da Blažena Djevica Marija izmoli od svoga sina Isusa pomoć, zaštitu i pobjedu. Ovu pobjedu kršćani su pripisali Blaženoj Djevici Mariji, a Papa Pio V. je odredio da se na spomen na tu bitku svake godine 7. listopada slavi spomen Blažene Djevice Marije od Krunice.

Zadnji veliki događaj dogodio se 2014. godine u nigerijskoj biskupiji kojoj je biskup Oliver Dash Dome. Njegova biskupija u to vrijeme bila je pod zastrašujućim napadima radikalne islamske skupine Boko Haram koji su ubijali sve kršćane koji su odbili priječi na islam. Napadali su crkve, škole, domove te je u cijelog biskupiji vladalo veliko beznađe.

‘Dvjesto naših crkava su uništene a naše sjemenište napadnuto, sravnjeno je sa zemljom. Naše institucije za obuku vjeroučitelja i dvije bolnice koje drže naši monasi pretrpjeli su istu sudbinu. Brojne obitelji su ubijene i mučene, unatoč svemu tome, naša je biskupija je jaka, jer je vjera naših vjernika besprijekorna!’ – rekao je biskup Dash Dome koji je te mučne godine imao viziju Isusa Krista, a koji mu je pružio oružje za pobjedu nad ovom islamističkom skupinom.

‘Te večeri sam uobičajeno zaključao kapelicu, te se povukao pred Presveto kako bih molio krunicu. Kad sam podigao svoje oči prema Presvetom Oltarskom Sakramentu vidio sam Isusa Krista kako stoji kod oltara. Držao je u ruci mač, nešto poput mača švicarske garde. Pitao sam ga: Što je to Gospodaru? On nije odgovorio, ali mi je prišao bliže. Kad je došao do mene, ispružio je svoju ruku predajući mi mač koji sam uzeo od njega. Kad sam primio mač u ruku on se pretvorio u krunicu. Isus je nakon toga tri puta rekao: Boko Haram je gotov, Boko Haram je gotov, Boko Haram je gotov.

Nije mi trebala pomoć da shvatim Isusovu poruku da je jedini način za pobjedu molitva krunice. Napisao sam cijeloj biskupiji pismo i pozvao na svakodnevnu molitvu svete krunice posvuda. Vizija nam je svima dala hrabrost i nadu jer smo potpuno osjećali zagovor Blažene Djevice Marije u ovom ratu. Ona se borila protiv terorističke organizacije umjesto nas i ja sam bio uvjeren da ćemo pobijediti.’

‘Vrlo skoro’, kaže biskup, koji je nedavno bio pozvan u Mađarsku svjedočiti, ‘uspjeli smo prisiliti terorističku organizaciju da se povuče i mnogi su se naši ljudi vratili svojim domovina.
Vjera u našoj biskupiji je porasla, a imamo samo dva izvora snage: Euharistiju i Blaženu Djevicu Mariju. Oni su zaslužni za našu pobjedu’, kaže biskup u čijoj biskupiji se sada otvaraju brojne molitvene zajednice s Marijom kao zagovornicom, te su brojne obitelji oživotvorile obiteljsku molitvu svete krunice.

U njihovoj se biskupiji dogodilo čudo svete krunice, u povijesti našeg roda mnoge su bitke uključujući i Domovinski rat dobivene krunicom, a isto se može dogoditi i svuda oko nas, ako i mi prihvatimo taj mač pobjede u naše obitelji, domove, crkve, biskupije – ponovno! Slava Isusu!

Marijo, majko Crkve moli za nas!

Autor:Z. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.