‘GOTOVI SU’ Biskup koji je imao važnu viziju Isusa, treba pomoć katolika svijeta!

Autor: Vjera

Isus mu pružio oružje u ruke

‘Biskup Maidugurija na sjeveroistoku Nigerije pozvao je katolike diljem svijeta da mole krunicu da zaustave rastući islamistički ekstremizam u Africi. U video poruci snimljenoj za Pomoć crkvi u nevolji biskup Oliver Dashe Doeme rekao je: „Za one koji žele pomoći zajedno s humanitarnim organizacijama poput ACN-a, molim vas da molite za kraj nasilja i molite osobito krunicu.”

Vjernici u njegovoj biskupiji godinama se mole Majci Božjoj. “Žarkom molitvom i predanošću Gospi neprijatelj će sigurno biti poražen”, rekao je biskup. Biskupija Maiduguri jedna je od biskupija u Nigeriji koja najteže pati od terorističkih aktivnosti Boko Harama. Islamistička organizacija Boko Haram godinama terorizira Nigeriju. Prema biskupu Doemeu, do 12.000 kršćana u zemlji ubijeno je od lipnja 2015. Međutim, kršćani  nisu samo meta  Boko Harama, već trpe i nasilne napade stočara islamskih Fulanija, kao i ivernih skupina ISIS-a. “Ali i nisu samo kršćani meta teroristima već i muslimani jer je Boko Haram je ubio više od 5 tisuća muslimana između 2013. i 2017. godine”, rekao je biskup.

Biskupu Isus pružio oružje za pobjedu

Godine 2014. godine biskup Oliver Dash Doeme imao je šokantnu viziju. Njegova biskupija u to vrijeme već je bila je pod zastrašujućim napadima radikalne islamske skupine Boko Haram koji su ubijali sve kršćane koji su odbili priječi na islam. Napadali su crkve, škole, domove te je u cijelog biskupiji vladalo veliko beznađe.
‘Te večeri sam uobičajeno zaključao kapelicu, te se povukao pred Presveto kako bih molio krunicu. Kad sam podigao svoje oči prema Presvetom Oltarskom Sakramentu vidio sam Isusa Krista kako stoji kod oltara. Držao je u ruci mač, nešto poput mača švicarske garde. Pitao sam ga: Što je to Gospodaru? On nije odgovorio, ali mi je prišao bliže. Kad je došao do mene, ispružio je svoju ruku predajući mi mač koji sam uzeo od njega. Kad sam primio mač u ruku on se pretvorio u krunicu. Isus je nakon toga tri puta rekao: Boko Haram je gotov, Boko Haram je gotov, Boko Haram je gotov.
Nije mi trebala pomoć da shvatim Isusovu poruku da je jedini način za pobjedu molitva krunice. Napisao sam cijeloj biskupiji pismo i pozvao na svakodnevnu molitvu svete krunice posvuda. Vizija nam je svima dala hrabrost i nadu jer smo potpuno osjećali zagovor Blažene Djevice Marije u ovom ratu. Ona se bori protiv terorističke organizacije umjesto nas i ja sam uvjeren da ćemo pobijediti.’ Zbog toga je bBiskup Dash Dome pozvao sve katolike svijeta da se molitvom krunice pridruže u borbi protiv ovog zastrašujućeg progona zvjeri uperenog na našu braću i sestare u Kristu, te sve malene koji trpe.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.