DJEVOJČICU ŽIVU ZAPALILI ISLAMISTI! Ovo su njene posljednje riječi koje šokiraju svijet!

Autor: Vjera

Ovo može samo Bog!

ISIS-ovi militanti su zapalili obiteljsku kuću mlade djevojke u Mosulu jer nisu na vrijeme platili vjerski porez.

Dvanaestogodišnja kršćanka koja je izgorjela u vlastitoj kući posljednjim je dahom zamolila svoju obitelj da oprosti ISIS-ovim borcima. Djevojčina majka opisala je kako su militanti zapalili njihovu obiteljsku kuću u Mosulu, u sjevernom Iraku, nakon što nisu na vrijeme platili vjerski porez.

Porez, poznat kao džizija, nameće se svim nemuslimanima na teritorijima koje kontrolira ISIS i izračunava se prema njihovoj procijenjenoj neto vrijednosti.

Majka djevojke je opisala kako su „strani“ ISIS-ovi borci stigli na njezina vrata i rekli da ima dva izbora, ili “može otići ili platiti džiziju”.

Zagovornica za ljudska prava, Jacqueline Issac, rekla je da im je majka rekla da će platiti, ali je zatražila da “pričekaju nekoliko sekundi” jer je njezina kći bila pod tušem. ISIS-ovi borci su navodno odbili čekati i zapalili kuću bakljom.

Majka i kćer su uspjele pobjeći iz goruće kuće, ali je djevojka preminula nekoliko sati kasnije uslijed zadobivenih opeklina četvrtog stupnja.

Jacqueline Issac rekla je za britanski Daily Express: “Djevojka je imala opekline četvrtog stupnja, a majka je pokušala sve kako bi je spasila. Dovela ju je u bolnicu, ali joj je kći umrla u rukama. Posljednje što je rekla svojoj majci bilo je ‘Oprosti im’.”, izvijestio je independent.co.uk.




Prošlog tjedna vodeći svećenik u Bagdadu rekao je da bi zbog ISIS-a kršćansko stanovništvo u Iraku moglo nestati u sljedećih pet godina.

Svećenik Martin Hermis Dawood ispričao je da je nekoć hrabrio članove svoje kongregacije koji su razmišljali o odlasku da ostanu i budu jaki, ali otkako se pojavila teroristička skupina savjetuje im da napuste zemlju.

Kršćanski vođe u Iraku procjenjuju da se broj članova glavnih vjeroispovijesti u državi (kaldejski katolici, sirijski pravoslavci i članovi Asirske Crkve Istoka) smanjio s 1.3 milijuna ljudi prije 20 godina na njih 400 000, izvijestio je Daily Telegraph.




Fra Dawood je rekao: “Mi se nalazimo usred svega. Sve smo vidjeli. Kada su novine u Europi objavile crteže proroka Muhameda, bande su ovdje pokušale napasti kršćane. Kada bi se nešto dogodilo u Belgiji ili Nizozemskoj, ja bih ovdje platio. Vrlo dobro znamo da nije svaki musliman ovdje terorist, ali ta kultura raste, ne samo ovdje u Iraku, već i na Bliskom Istoku. U cijelom svijetu se odvija borba, a mi ćemo u budućnosti biti spaljeni u ovoj vatri.”

Vjera/medjugorje.info

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.