Dječaku koji je razgovarao s Isusom otkriveno kako će izgledati posljednji dan čovječanstva

Autor: Vjera

Poruka Isusa poganskom dječaku koja je obišla svijet

Trinaest godina prije krvavog genocida koji je poharao Ruandu i prouzročio smrt više od milijun ljudi, Djevica Marija ukazala se djeci u zabačenome selu Kibehu. Glasnici iz Kibeha bili su predmet ismijavanja i sumnjičenja. No, čuda u tome malenom selu događala su se jedno za drugim pa su desetci tisuća Ruanđana odlazili u Kibeho kako bi svjedočili ukazanjima. Godinama su nebrojeni promatrači gledali djecu koja imaju ukazanja i prenose poruke opomene i ljubavi za koje su tvrdili da nisu namijenjene samo Ruanđanima nego i cijelome svijetu. Gospa im je prorokovala genocid i pozivala na obraćenje srca ali rijetki su čuli istinu. Trinaest godina nakon, milijuni su pobijeni u najokrutnijim mukama. Nakon mišljenja teološke i liječničke komisije koja je ispitivala vidioce Sveta je Stolica 2001. godine ova ukazanja potvrdila kao autentična.

Dječak susreo Isusa

I dok se Gospa ukazivala djevojkama, jedan mali poganski dječak po imenu Segatshya, a koji nije znao ni čitati, ni pisati i koji nikad nije ni čuo za Isusa, Mariju, Bibliju, ni katolike počeo je imati vizije Isusa Krista. Bio je dječak poganin i to potpuno neuki dječak koji je dane provodio na polju, a zadivio je istražno povjerenstvo katoličkim naukom koji mu je prenosio Isus osobno. Knjigu o tom dječaku napisala je Immaculee Ilibagiza, jedna od rijetkih koja je uspjela preživjeti genocid skrivena u maloj prostoriji iza ormara mjesecima samo moleći krunice. Dječak Segatshya također je prošao psihološke i teološke ispite a materijale za knjigu Immaculee je godinama nakon genocida u kojem je dječak stradao, dao glavni psihijatar koji je bio dio Istražnog povjerenstva za istragu o vidjelicama, i koji je baš kao i crkveni autoriteti s kojima je Immaculee razgovarala potvrdio da je riječ o posebnom dječaku, čije poruke moraju doći do ostatka svijeta.
Tako je nastala knjiga koja sadrži razgovore dječaka Segatshye i Isusa Krista.

Priprema čovječanstva

Uistinu zapanjujuća je, jer Isus je dječaku odgovarao na baš sva pitanja a posebno su zanimljiva upravo pitanja koja otkrivaju tu dječju nevinost bezazlenost pa čak i drskost ponekad, a koja proizlazi iz činjenice da je susret s Isusom u viziji dječaku bio prvi susret s pojmom Boga.
Isus dječaka šalje da propovijeda svijetu o posljednjim vremenima. Da, teška tema ali tako odlučujuća i potrebna jer mnogi, kako Isus kaže, nisu svjesni da poslije ovog života postoji vječnost i da ovim životom odlučujemo kako ćemo živjeti u vječnosti.
Isus poziva na jednostavan život vjere. Govori dječaku da kaže ljudima da pročitaju sve njegove riječi u Evanđelju i slijede ih vjerno jer su istina. Govori da je potrebno ljubiti Boga i svakog čovjeka. Govori dječaku koliko je važno pokajati se dubinski i iz srca za svoje grijehe i uči ga moliti molitvu pokajanja. Isus govori o pripremi, poziva nas da pripremimo svoja srca za susret s Bogom jer bez obzira na posljednji dan čovječanstva koji će svakako doći, svatko može imati svoj posljednji dan, danas ovdje i moramo biti spremni i čista srca doći pred Boga.

Isuse što će se dogoditi posljednjeg dana?, pita Segatshya

Isus odgovara: Posljednjeg dana zemlja će se zatresti i pravedne će obuzeti radost. Velika duga beskrajnih boja stvorit će se na nebu i pojavit će se veliki oblak. U tom trenutku vidjet ćete me kako izranjam iz oblaka i nosim svoj križ. Poslat ću sve svoje anđele na zemlju da okupe sve ljude svijeta. Zbog mog će križa drhtati i dobri i zli. A zatim će sve duše doći pred moj Sud i ja ću odlučiti tko je vjerno radio za Boga, a tko nije. I svakome ću dodijeliti mjesto koje je zaslužio u vječnosti.
Sva će patnja posljednjih dana prestati i sve životne borbe na zemlji bit će zauvijek završene. Nitko se više neće trebati kajati jer je za pravedne one koji su se kajali u životu, sad vrijeme radovanja u raju.
A za one zle, bit će prekasno za kajanje.
Duša nikad ne umire, a svaka duša pripada Bogu.
U posljednji dan one duše koje su zaslužile mjesto u Kraljevstvu Božjemu napustit će zemlju i neće ništa ponijeti sa sobom.
Oni koji su odbili Boga i koji budu osuđeni kao neokajani grešnici bit će poslani u Pakao kako bi patili u vječnoj smrti. Oni koji vole Boga i služe mu, uzdići će se u nebesa kako bi vječno živjeli u raju. Kad sve duše koje je Bog izabrao budu odvedene u raj, velika će vatra izbiti iz dubine zemlje i cijeli će svijet zahvatiti požar, te će svi oni koji su odbili Boga izgrijeti u požaru.

Najvažnije za svijet je: biti spreman, sada

Zašto jednostavno ne kažeš ljudima kad će biti Sudnji dan da se mogu obratiti sada da budu sigurni da će ući u raj?, pita dalje dječak.
Isus odgovara: Ne znam koji će to dan biti. Samo Bog Otac zna točan dan kada će svijet skončati. Čak i kad bih znao koji je to dan, ne bi to svijetu rekao. Kad bi ljudi znali kad je kraj svijeta, obratili bi se iz straha a ne iz ljubavi prema Bogu. Raj je samo za one čije je srce ispunjeno ljubavlju prema Bogu.
Ali temeljno je važno ne biti zabrinut zbog zajedničkog posljednjeg dana. Najvažnije za svijet jest to da svatko treba brinuti o svom posljednjem danu jer on može doći bilo kada i osoba mora biti sigurna da je njezina duša spremna za susret s Gospodinom. Jer osoba koja umre griješna, uskrsnut će s grijesima, a osoba koja umre bez grijeha uskrsnuć će bez grijeha.

Reci ljudima da se ne boje

Dječak je upitao Isusa: Ako se ja bojim onoga đto će se dogoditi ljudima posljednjih dana, neće li se svi onda bojati?
Isus mu odgovara: Ne boj se, imaj vjere! Oni koji ljube Boga i čine dobro poći će samnom u raj i nikad više neće pasti u iskušenje. No, požuri jer nije ostalo još mnogo vremena. Reci ljudima da se, ako me imaju u srcu ne trebaju bojati patnje u posljednjim danima. Ali moraju ostati vjerni Bogu i biti oprezni pred mnogim trikovima i varkama u koje će ih sotona stavljati kako bi ih odveo u grijeh i tamu.
Isus mu naime govori da će svijetom zavladati, suše, poplave potresi, glad. A Sotona će doći kao izbavitelj iz tih muka i činiti sve ono što je Isus činio. Izvodit će čuda i hvalit će se njima, liječit će bolesne, hraniti gladne i da će mnogi poći za njim,  ali Isus upozorava da su u pitanju zamke i varke. Poziva nas da sve sve potrebe u tim danima izsnesemo samo Bogu u molitvi i da će se on pobrinuti za sve naše potrebe.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.