ČUDO U VUKOVARU: ‘Kada sam krenuo na klanje, natjerali su me da pojedem krunicu, ali…’

Autor: Vjera

Nadnaravna priča hrvatskog branitelja

Prošle godine u Vukovaru jedan je hrvatski branitelj ispričao stravično ali opet čudesno svjedočanstvo o svetoj krunici.

‘Kada sam krenuo na klanje, prvo su me natjerali da pojedem krunicu’, potresnim riječima svjedočio je ovaj branitelj dodajući da mu je tada krunica, odnosno križ krunice zaglavio u grlu.

Naime, nakon što je pojeo krunicu osoba po imenu Zdravko zario mu je nož u grlo sa željom da ga ubije, ali nije uspio.

‘Zdravko nije mogao duboko zarezati, upravo zbog križa, zarezao je preko križa u grlu i tako mi je taj križ spasio život’ – nevjerojatno je svjedočanstavo iz Vukovara koje svjedoči snagu Božje providnosti o očuvanju života ovog čovjeka preko svete krunice.

Podsjetimo, ‘od početka Domovinskog rata molila se krunica. Molila se na trgovima, skloništima, ulicama, crkvama…svi su bili sjedinjeni u molitvi i svi su bili kao jedno srce i jedna duša, a oko nas je odjekivalo: “Zdravo Marijo”…molilo se za mir, slobodu i pobjedu naših branitelja. Skoro svaki branitelj je imao krunicu oko vrata i onaj tko je bio vjernik i tko nije i dok su vojnici bili na ratištu u pozadini i u skloništima se molila krunica. Prva čuda su se pokazala odmah u početku rata. Vukovar je bio u okruženju, razarala ga je i napadala četvrta europska vojna sila, kolone tenkova i oklopnih transportera bile su kilometrima dugačke, a sve su išle prema Vukovaru kojega je s kalašnjikovima, koktelima i sa slabim naoružanjem branilo samo 1800 branitelja, ali neprijatelj nije mogao tek tako osvojiti niti Vukovar niti Hrvatsku. U tom periodu Hrvatska je bila slabo naoružana i nije imala baš nekakvo jako topništvo, ali to topništvo je zamjenila molitva krunice preko koje su Gospa i Gospodin Isus čuvao naše branitelje na svim frontovima širom Hrvatske, svjedočio je također i povjesničar Josip Jurčević koji otkriva kako je Hrvatska s krunicom pobjeđivala cijelu svoju povijest.

Pročitajte:

Povjesničar otkriva nadnaravnu silu u Vukovaru: ‘Prva čuda pojavila su se odmah na početku rata’

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.