Atentat i čudo letećeg metka koji je zbunio liječnike! Znate li što je Papa tada molio? 

Autor: Vjera

Kirurg koji je operirao svetog oca potvrdio je čudo metka kojeg je vodila nevidljiva ruka

Kardinal Sodano, otkrivajući glavni sadržaj trećeg dijela fatimske tajne 13. svibnja 2000., izjavio je: „Prema tumačenju Pastira, koje je nedavno potvrdila sestra Lucija, biskup odjeven u bijelo koji moli za sve vjernike jest Papa. I on, boreći se do križa među mrtvim tijelima mučenika (biskupi, svećenici, redovnici i mnogi laici), pada, pogođen mecima, poput mrtvaca. “

Je li se ovo proročanstvo ispunilo navečer 13. svibnja 1981. ? Tada je čitav svijet proširio šokantnu vijest o atentatu na život Svetog Oca. Tijekom audijencije u srijedu, kada je Sveti Otac, stojeći u svom papamobilu, kružio oko  sv. Petra i približavao se Brončanim vratima, turski terorist Mehmet Ali Agca ispalio je nekoliko hitaca u njega (nakon četvrtog, zaglavljen mu je pištolj), ozlijedivši ga u trbušnu šupljinu, desni lakat i kažiprst desne ruke.

Izvještaj kardinala Dziwisza

Kardinal Stanisław Dziwisz prisjeća se: „Huk je bio zaglušujuć. Prirodno, shvatio sam da netko puca. Ali tko? I vidio sam da je Sveti Otac povrijeđen. Zateturao je, ali nije bilo ni traga od krvi ni rane. Pitao sam: „gdje?“ Odgovorio je: „u želudac“. Opet sam pitao: „Boli li jako?“ A on je odgovorio: „da“. Stojeći iza Svetog Oca, podupirao sam ga da ne padne. Zavalio se u automobilu, naslonivši se na mene, i tako smo došli do hitne pomoći u blizini sanitarnog centra unutar vatikanskih zidina.

Sveti Otac držao je zatvorene oči, puno je trpio i ponavljao kratke  strelovite molitve. Ako se dobro sjećam, one najčešće: “Marijo, moja Majko! Marijo, moja Majko.”., govorio je.

Doktor Buzzonetti i medicinski brat Kamil, bili su sa nama u kolima hitne pomoći. Vozili su vrlo brzo.  Ruta, koja se obično vozi za najmanje pola sata, trajala je 8 minuta, i to u rimskom prometu!

Tijekom putovanja Sveti Otac je puno trpio i molio se sve slabijim glasom. Nije izgovorio nijednu riječ očaja ili ogorčenja, samo riječ duboke molitve koja je potekla iz velike patnje. Kasnije mi je Sveti Otac rekao da je ostao pri svijesti dok nije stigla u bolnicu i tamo se samo izgubio. Dao sam mu sakrament bolesničkog pomazanja neposredno prije operacije.

Operacija je započela prije 18 sati. Operirao je profesor Crucitti, a pomagali su mu: profesor Manni, reanimator, liječnik i kardiolog Manzoni, liječnica internistica Breda i liječnik iz Vatikana “. Tijekom priprema za operaciju utvrđeno je da je Papa bio u kritičnom stanju. Sveti je otac izgubio tri četvrtine krvi, tlak je pao na alarmantnu razinu. Puls je bio gotovo neprimjetan. Smrt je mogla nastupiti u bilo kojem trenutku zbog krvarenja. Nada se postupno počela vraćati, kad se tijekom operacije pokazalo čudo,  da nijedan od vitalnih organa nije dodirnut.




Izvještaj profesora Crucittija

„Kad sam dojahao na deveti kat“, prisjeća se profesor, „časna sestra me pozvala:„ Požuri! Brzo!””. Kad sam potrčao da operem ruke, jedan mi je vezao pregaču na leđima, drugi je navukao kirurške cipele, a istovremeno mi je iz sobe izvijestio drugi liječnik: “Tlak je 80, 70, pada  i dalje “. Kad sam ušao, anestezija je već djelovala, Papa je spavao, a ja sam imao skalpel u ruci. Tim za hitne slučajeve obavio je sve potrebne poslove i imao sam samo jednu misao: otvori, otvori bez gubljenja sekunde. Otvorio sam. I vidio sam krv, puno krvi. U trbuhu je bilo možda tri litre krvi. Uklonili smo je aspiracijom, brisanjem i sušenjem dok se nije pojavio izvor krvarenja. Tada sam počeo zaustavljati krvarenje.

Čim ranjenik više nije gubio krv i transfuzija je počela djelovati, krvni tlak se povećao. Sad smo mogli sigurno nastaviti operaciju. Tako sam pregledao trbušnu šupljinu i vidio niz rana. To su bile brojne lezije tankog crijeva i debelog crijeva. Neke su nastale izravnom ozljedom: posječeni ili probušeni metkom, druge lomom. Nakon zaustavljanja krvarenja, provjere kardiovaskularnog sustava i otkrivanja ozbiljnosti rana, pomislio sam da situacija zahtijeva, prije svega, hladnokrvnost.

Budući da sam bio potpuno svjestan težine svog zadatka, ipak sam bio uvjeren da će rezultat biti pozitivan. Nije zahvaćen nijedan vitalni organ, poput glavne arterije, ilijačne arterije ili uretera. Kad je operacija završila, Sveti je otac odveden u sobu za reanimaciju, gdje je boravio do 18. svibnja. Prvih dana nakon operacije Sveti Otac je puno patio, ali kako je vrijeme prolazilo, sve se polako vraćalo u normalu.




Bilo je to čudo!

Nakon završetka komplicirane operacije, prof. Crucitti je izjavio da je  kugla 9 milimetara nevjerojatnim putem prošla kroz papino tijelo, izbjegavajući sve vitalne organe, kao da ih vodi nevidljiva ruka. Prošao je nekoliko milimetara od glavne arterije. Njezina šteta može rezultirati trenutnom smrću. Zaobišao je i leđnu moždinu i ostale vitalne organe. To je činjenica koja se ne može prirodno objasniti, izjavio je liječnik . “Bilo je to pravo čudo i znam kome to dugujem. Jednom rukom držao je pištolj, a druga je vodila metak ” – tako je ovu činjenicu komentirao sam Sveti Otac.

Napad se dogodio 13. svibnja, na obljetnicu prvog ukazanja Gospe u Fatimi. Čak su se i sati i minute podudarali. Kardinal Dziwisz kaže: „Sveti je otac u svemu tome vidio znak s neba, a mi, uključujući liječnike, čudo. Činilo se da svime upravlja nevidljiva ruka. Dan nakon operacije Papa je primio svetu pričest. Sutradan je koncelebrirao s nama dok je ležao u krevetu. Sveti otac nikada nije napustio brevijar. Sjećam se da je dan nakon napada njegovo prvo pitanje nakon što se osvijestilo bilo: “Jesmo li odbili dovršiti?”

Svake večeri slavili smo svetu misu, a zatim smo molili litanije Majci Božjoj. Sveti otac je pjevao sa sestrama. Najveća želja osoblja bila je prisustvovati njegovoj misi. 23. svibnja liječnici su potpisali poruku da pacijentov život više nije u opasnosti ”.

Fatima

Tijekom boravka u klinici Gemelli, Ivan Pavao II tražio je od biskupa Hnilice da mu dostavi sve dokumente u vezi s ukazanjima u Fatimi. Papa je pažljivo proučio svu dokumentaciju. Kad je napuštao bolnicu, rekao je biskupu Hnilici: “Shvatio sam da je jedini način da svijet spasimo od rata, od ateizma, obratiti se prema poruci Fatime . “

Iz usta samog ubojice Alija Agce čuli smo izuzetno zanimljivo tumačenje neuspjelog pokušaja života Svetog Oca. Sveti ga je otac posjetio u rimskom zatvoru Rebibbia. Tijekom razgovora s papom Ali  je rekao : „Kako se moglo dogoditi da si živ ?Znam da sam dobro ciljao. Znam da je pucanj bio smrtonosan, smrtonosan … a opet te nije ubio. Zašto? Što svi kažu: Fatima? ” .
Napad na Svetog Oca dogodio se točno na obljetnicu prvog ukazanja Gospe u Fatimi. Tada je Gospa apelirala na sve ljude: “Došla sam opomenuti čovječanstvo da se  ispravi i pokaje se za svoje grijehe.” Poruka Fatime je jasna i nedvosmislena: da biste spasili čovječanstvo od samouništenja, potrebno je obratiti se, vratiti se Bogu.

Na prvu godišnjicu napada, Papa je hodočastio u Fatimu zahvalivši joj na čudesnom spašavanju života.

Tada je rekao: „Dolazim ovdje da zahvalim Božjoj Providnosti … Jedna ruka usmjerila je oružje, a druga je promijenila smjer metka ”.

Sveti otac podsjetio je da je došao u Fatimu “kako bi još jednom, u ime cijele Crkve, čuo poruku koja je stigla prije 65 godina s usana zajedničke Majke koja je zabrinuta za sudbinu svoje djece. Danas je ova poruka pravovremenija i hitnija no ikad. Kako možemo bez straha gledati na val sekularizma i popustljivosti koji ozbiljno ugrožavaju temelje moralnih vrijednosti i  kršćanskih načela? ” Dramatičnim riječima Papa je izrazio svoju bol jer ” poziv na pokoru, obraćenje i molitvu nije ispunjen i nije prihvaćeb kako bi trebao!”. “Za Bezgrješno Srce”, povikao je Sveti Otac, “pomozite nam da prebrodimo užas zla kojem tereti čovječanstvo i zatvara mu put u budućnost.”

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.