foto: pxHere/javna domena

Svetica primila izvanrednu milost, otkriva koji je svetac ‘najjači’ i od čijeg se imena trese pakao

Autor: Z. K.

Sveti Josip i sveti Mihael arhanđel imaju poseban status na nebu, ali svaki ima slične i komplementarne uloge.

Sveti Josip najviši od svih svetaca, a sveti Mihael najviši od svih anđela.

Svetac i anđeo svaki u svojoj klasi.

Ako razumijemo njihov rang, možemo razumjeti njihov utjecaj i njihovu moć da nam pomognu. A poznavanje visokih milosti koje Josip i Mihael imaju može ih uzdići u našim srcima i umovima i povećati našu ljubav prema njima.

Čudotvorna molitva sv. Josipu stara 1900 godina

Izvanredna vizija neba svete Gertrude

Jedinstveno visoko mjesto svetog Josipa otkriveno je svetoj Gertrudi Velikoj koja je dobila izvanredne vizije neba. Najprije je Gertrudi pokazano da je Blažena Djevica Marija najmoćnija nakon Boga Oca, najmudra nakon Sina i najblagodarnija nakon Duha Svetoga.
Dok je Gospa Kraljica svetaca, od svih svojih podanika, onaj koji joj je bio muž na zemlji je onaj kojemu se klanjaju svi ostali sveci.

Gertruda je vidjela kako cijelo Nebo uživa u slavlju, u trenutku kada je Isus postao Josipovo pohranjeno dijete. Na Josipovo ime svi su se sveci duboko poklonili pred njim i Gertruda je vidjela da se raduju Josipovu “uzvišenom dostojanstvu”.

VIDJELI SU GA! Pojave i ukazanja svetog Josipa kroz stoljeća!
Od svih muškaraca i žena: Sv. Josip

Od svih muškaraca i žena rođenih s mrljom istočnog grijeha koji su se uzdigli do sveca na Nebu, Josip ima najviše mjesto na Nebu. Josip zauzima posebno mjesto između Djevice Marije i svih ostalih svetaca. U skladu s Josipovim iznimnim statusom, pozvani smo da mu odamo posebnu vrstu počasti koja se može dati njemu i samo njemu. Ta se pobožnost naziva “protodulia”, i dok “proto” znači prvi, “dulia” dolazi od grčke riječi “douleia” za služenje.

Svaki drugi svetac pod Josipom može se štovati samo s “dulia”, ali ne i “protodulia” koja je rezervirana za Josipa da označi da je on prvi među svecima. Za razliku od Josipa, Mihael Arkanđel nije dobio ‘protodulije’, ali je unatoč tome i dalje najjači u svojoj klasi.

Molite moćnu krunicu svetom Mihaelu, koji je po njoj obećao stalnu zaštitu nebeske vojske!

Najviši anđeo: Sveti Mihael

Dok je sveti Josip rođen kao čovjek, spoj tijela i duše, sveti Mihael kao anđeo stvoren je kao čisti duh. >>>više na vjera.hr

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.