Svetica koja će vam pomoći dovesti pokojne iz čistilišta u raj: Otkrivena moćna molitva

Autor: Z. K.

Mjesec studeni posvećen je Svetim Dušama. Ova svetica je nadahnuće i prijatelj koji nam pomaže u našoj pobožnosti.

U ovom mjesecu studenom, koji je posvećen Dušama u čistilištu, podsjećamo se na poziv Crkve da molimo za Duše Svete.


Jedna od svetica u studenom, sveta Gertruda Velika, poznata je po svom svijetlom primjeru pomaganja Svetim dušama u Čistilištu. Mnogo toga što učimo kroz svetu Gertrudu Veliku može nam pomoći da osvježimo žar za liturgijsku temu studenoga.

Blagdan joj je 16. studenoga, u samom srcu mjeseca. A ona nam pomaže da više srca uložimo u našu vjeru, bilo kroz našu pobožnost Presvetom Srcu ili našu iskrenu ljubav prema onima koji pate u Čistilištu.

Postoji mnoštvo prekrasnih načina da to učinite.

Foto: Pixabay/ilustracija

Gertrudina priča

Rođena 1256. godine, sveta Gertruda Velika ušla je u samostansku školu s otprilike četiri ili pet godina i bila je slavno briljantna. Obrazovanje koje je postigla bilo je bez presedana za ženu njenog vremena. Postala je vješta u svemu, od filozofije do slikarstva.

Iako je rođena oko 400 godina prije poznatog “Apostola Presvetog Srca” (Sv. Margareta Marija Alacoque), sveta Gertruda Velika bila je rana poklonica Presvetog Srca.

Bila je svadbena mističarka koja je sebe smatrala Kristovom zaručnicom. Imala je poznato viđenje svetog Ivana. Rekao je svetoj Gertrudi Velikoj da je, kada je u noći Posljednje večere naslonio svoju glavu na prsa Isusa Krista, naučio tajne i pobožnosti koje nije zabilježio u Svetom pismu jer su morale biti sačuvane za posljednja vremena. Spisi svete Gertrude Velike pomogli su postaviti pozornicu za procvat pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu diljem svijeta.

Sveta Gertruda u viziji upitala Ivana Evanđelistu zašto nije pisao o Srcu Isusovu? On dao moćno otkrivenje
Gertrudina molitva za oslobođenje tisuća

Ali ono po čemu je sveta Gertruda Velika možda najpoznatija je molitva koja nosi njezino ime, a koja je poznata kao “Molitva svete Gertrude Velike za duše u čistilištu”.

Rečeno je da je Isus obećao svetoj Gertrudi da će svaki put kad se molitva pobožno izmoli, osloboditi 1000 duša iz Čistilišta. Sama ta pomisao trebala bi nam dati dobru predodžbu o tome kakvo je mnoštvo duša u Čistilištu!

Moramo zapamtiti da Crkva uči (iako njezini pastiri ne podsjećaju uvijek) da oni u Čistilištu ovise o našoj pomoći. Željni su moliti za one koji mole za njih. Svaka duša koju svojim molitvama oslobodiš iz Čistilišta još je jedan prijatelj i zagovornik koji te čeka na nebu!

Što čekamo? Zamislite koliko će duša biti oslobođeno iz Čistilišta ako svaka osoba koja čita ovaj članak zastane na trenutak kako bi se pomolila: molitva na vjera.hr
 

Moćna vizija koja će vas uzdrmati: Isus razotkriva što se događa s onima koji mole ‘Zdravo Marijo’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.