foto: wikimedia

Sveti Ljudevit Montfortski: Ovo je najpouzdaniji znak prepoznavanja djece Božje

Autor: Z. K.

Sveti Ljudevit Montfortski piše sljedeće u Raspravi o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici Mariji, str. 12.

“Bog Otac hoće da po Mariji ima djecu sve do svršetka svijeta, i on joj veli: Nastani se u Jakovu (Sir 24,8) to jest, nastani se i prebivaj u mojoj djeci i predodređenicima, kojih je preslika Jakov, a ne u đavolskoj djeci i odbačenicima, kojih je preslika Ezav.

foto: wikimedia

Tko je ravnodušan prema Djevici, nema ni Boga za oca

Kao što u naravnom i tjelesnom rađanju postoje otac i majka, tako i u nadnaravnome i duhovnome postoji Otac, a to je Bog i majka, a to je Marija.

Sva prava Božja djeca i pred – određenici imaju Boga za Oca i Mariju za majku; a tko nema Mariju za majku: heretici, raskolnici itd., koji mrze ili gledaju s prezirom ili ravnodušnošću Djevicu, nemaju Boga za oca, ma koliko se oni hvastali da imaju, jer nemaju Mariju za majku.

Jer, da je imaju za majku, ljubili bi je i častili, kao što svako pravo i dobro dijete naravski ljubi i časti svoju majku, koja mu je dala život.

SVETI LJUDEVIT MONTFORTSKI: Ovo je molitva koja na nas uvijek izlijeva blagoslov!
Najstalniji i najpouzdaniji znak po kojemu ćemo razlikovati heretike, čovjeka koji širi krivu nauku, odbačenima, s jedne strane, od predodređenika s druge jest taj, što heretik i odbačenik preziru Presvetu Djevicu ili su hladni prema njoj, pa nastoje svojim riječima i primjerima umanjiti njezino štovanje i ljubav prema njoj.

Oni to rade javno ili tajno, katkad pod lijepim izlikama. Jao! Bog Otac nije Mariji rekao da se nastani u njima, jer su oni Ezavi.” >>>>više na vjera.hr

ZA ŽIVOT U PUNINI SLOBODE Moćno predanje Isusu Kristu po Marijinim rukama!
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.