Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Sveti Franjo davno je napisao molitvu koja pomaže protiv briga i strahova: Evo kako se moli

Autor: Z.K.

Ožujak se smatra mjesecom svetoga Josipa jer 19. ovoga mjeseca Katolička Crkva slavi njegovu svetkovinu. Iz tog razloga, dijelimo s vama molitvu ovom velikom patrijarhu koju je napisao sveti Franjo Saleški, da ga zamolimo da nam pomogne riješiti naše probleme i potrebe, piše Vjera.hr. 

Sveti Franjo Saleški, crkveni naučitelj, bio je veliki propagator pobožnosti prema svetom Josipu. Prema knjizi Godina sa svetim Franjom Saleškim, u kojoj su sabrani dijelovi njegovih spisa, ovaj je svetac izrazio svoje divljenje Isusovom posvojitelju, ukazujući da je on uvijek bio “isti” unatoč poteškoćama.

“Uvijek sladak, miran i ustrajan u svojoj podložnosti Božjem zadovoljstvu, kojemu je njegovo ponašanje u potpunosti u skladu; jer budući da je bio pravedan, njegova je volja uvijek bila usklađena, jedinstvena i u skladu s onom Božjom”, ističe se u tekstu.

 

 

Ponizno se podložio volji Božjoj

Kasnije, sveti Franjo Saleški ukazuje na to da je sveti Josip bio poznat kao siromašan stolar, koji najvjerojatnije nije mogao pokriti sve potrebe svojim radom, ali je “davao sve od sebe s neusporedivom ljubavlju za održavanje svoje male obitelji.”

U tom smislu, crkveni naučitelj ističe da se Marijin muž “ponizno podložio volji Božjoj i ostao u svom siromaštvu, nikad ne dopustivši da ga unutarnje malodušje pobijedi ili porazi”. S druge strane, sveti Franjo Saleški sastavio je molitvu posvojitelju Gospodinovu, koja je sabrana u maloj knjižici Molitve svetom Josipu i koja je dostupna na web stranici Rimske, Papinske biskupije.
U ovoj molitvi sveti biskup moli svetoga Josipa za zaštitu da nam pomogne riješiti svoje brige i potrebe, uvijek tražeći slavu Božju i vlastito dobro.

Važna tajna o anđelima koju trebate znati! Činite ovo i vidjeti ćete kako se čuda događaju
Molitva svetom Josipu

Slavni sveti Josipe, mužu Marijin, pruži i nama svoju očinsku zaštitu, ti koji si sposoban i ono što je nemoguće učiniti mogućim. Pogledaj naše sadašnje potrebe, usmjeri svoj očinski pogled na ono što potiče tvoju djecu. Pomozi nam i uzmi pod svoju brižnu zaštitu vrlo važne stvari koje ti povjeravamo, tako da njihov povoljan ishod bude na Slavu Božju i za dobro nas koji te s ljubavlju pratimo.

Autor:Z.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.