Grešnica koja je promijenila život nakon susreta s Isusom!

Autor: Marija Stipić

Kristova je hrabro pratila i posluživala od svojih dobara zajedno sa ostalim ženama među kojima se prva spominje. Pratila Ga je i na Križnom putu. Bila je uz njegovu Majku pod križem dok su se svi ostali apostoli osim Ivana razbježali.

Sveta Marija Magdalena potjecala je iz Magdale sa zapadne obale Genezaretskog jezera. To je ona Marija iz koje je, prema evanđelju svetog Luke, Isus izagnao sedam zloduha i izliječio ju od bolesti. Kristova je hrabro pratila i posluživala od svojih dobara zajedno sa ostalim ženama među kojima se prva spominje. Pratila Ga je i na Križnom putu. Bila je uz njegovu Majku pod križem dok su se svi ostali apostoli osim Ivana razbježali. Mariju je na to tragično mjesto vukla bezgranična ljubav prema Učitelju koji joj je spasio život i vratio slobodu djeteta Božjeg. Marija Magdalena bila je prva poslije Isusova uskrsnuća na njegovom praznom grobu te zahvaljujući svojoj vjernosti, doživjela radost da bude prva svjedokinja Njegovog uskrsnuća. Zaštitnica je vrtlara i pokajnica.

Autor:Marija Stipić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.