fbpx

Svećenik ušutkao one koji upozoravaju da Međugorje može biti opasno! Da, može…

Autor: Vjera

O kakve li obmane...

Sažet i jasan odgovor onima koji se boje doći u Međugorje jer tvrde da može biti i opasno, dao je fra Leon Pereira, kapelan za hodočasnike engleskog govornog područja u Međugorju.

‘Neki ljudi kažu kako postoji opasnost ako idemo na mjesta poput Međugorja. To je istina. Prema riječima nadbiskupa Leonarda iz Bruxellesa postoje dvije opasnosti od odlaska u Međugorje. Prva i najvažnija opasnost je ta da Međugorje može biti lažno. A ako je lažno, svi smo u opasnosti da budemo prevareni. A ako smo prevareni kako smo prevareni? Molitvom krunice svaki dan iz srca, odlaskom na misu svaki dan, odlaskom na ispovijed jednom mjesečno, čitanjem Bibliju, postom srijedom i petkom? Oh, sretne li obmane. Želio bih da cijeli svijet bude prevaren na ovaj način!’ Fr. Leon

Ovaj dominikanac u Međugorje je prvi put došao početkom Domovinskog rata 1991. godine kao 20-godišnji mladić. Sve do dolaska ovdje, kaže, cijelo njegovo životno putovanje do tada je bila samo priprema za Međugorje. Upravo je ovdje, daleke 1983. godine kada je još kao dječak slušao o Međugorju u rodnom Singapuru, posijana klica njegovog redovničkog zvanja. Ističe kako se ovdje osjeća kao doma, ugodno i sigurno jer ga je Gospa uvijek usmjeravala i vodila kroz život. Njegova je misija moliti i klanjati se Gospodinu a ovdje to može jer kako svjedoči o snazi Međugorja, ovo je mjesto gdje Bog preobraća srca. Često ga se može vidjeti u Kapelica klanjanja gdje se hodočasnicima pruža mogućnost za tiho klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu.

Izvor

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.