fbpx

Svećenik rekao ono što niste znali o masonima: ONI SU ANTICRKVA, a ovo je njihova zakletva!

Autor: Z. K.

Obećajem i zaklinjem se da neću nikada odati tajne Slobodnog zidarstva, da neću nikoga upoznati s onim što će mi biti otkriveno pod kaznom da mi se prereže grlo, iščupa srce i jezik, pokida utrobu i da se moje tijelo raskomada, zatim zapali i pretvori u pepeo koji neka se rasprši u vjetar zbog obeščašćenja uspomene i na vječnu sramotu", glasi zakletva koju kandidat izgovara u masonskoj loži pri pristupanju redu slobodnih zidara, nakon čega se s bodežom na srcu mora pokloniti Velikom Arhitektu svemira.

 Ulogu Velikog Arhitekta, kako ga nazivaju masoni koji imaju pravo boga zamišljati na različite načine, kako god im paše objasnio je u svojoj knjizi Albert Pike, vodeći mason svijeta.

– Svaka masonska loža hram je religije a njezina učenja predstavljaju vjerske upute. U svakom stupnju masonerije kandidat nastoji dosegnuti svjetlost. Masonerija je marš i borba na putu prema svjetlosti. Sunce je drevni simbol generativne moći božanstvene. Obožavanje Sunca postalo je temeljem svih religija staroga svijeta. Sunce je hijeroglifski simbol Istine jer je izvor Svjetlosti. Sunce, njegovo svevideće oko nalazi se u svim našim ložama. Sjajna zvijezda predstavlja veliku centralnu Svjetlost koju su kao Sunce obožavali toliki narodi pravoga boga, kojemu se svi masoni moraju klanjati. Oziris je sam siboliziran kao Sunce. A bog koji se predstavlja kao Adonai (biblijska riječ za našeg jedninog Boga, Gospodina) bog je suparnik Baala i Ozirisa. Lucifer, Svjetlonoša! Čudno i tajanstveno ime za duha Tame. Lucifer, sin Zore. Donosi li on svjetlost? Ne sumnjajte u to? – piše Pike u svojoj knjizi svojoj braći masonima dalje navodeći strahote – đavao, pali Lucifer ili Svjetlonoša. Da, Lucifer je Bog na nesreću Adonaia (misli na našeg Boga). Istinska i čista filozofska religija je vjerovanje u Lucifera koji je jednak Adonaiu. Lucifer je bog svjetlosti i dobrote, bori se protiv Adonaia( bog Biblije), boga mraka i zla.-

Vrlo zanimljiv tekst o masoneriji napisao je  i vlč.  M. Piotrowski iz Poljske, koji upozorava na djelovanje masonerije u svijetu koju mnogi ignoriraju.  Mnogi masoneriju doživljavaju kao svojevrsnu organizaciju, možda religiju, no rijetko se shvaća da masonerija sustavno i izravno napada vjeru i Katoličku crkvu i to zato što masonerija zna da joj je Crkva najveća prepreka koju moraju uništiti kako bi došli do ljudskih duša zaštićenih Duhom Svetim. “Sve se više ljudi nerado ili s mržnjom odnosi prema Crkvi, Evanđelju, papi, svećenicima kao i cijelom izvrsnom dostignuću judeo-kršćanske kulture piše Piotrowski dodajući kako je riječ o instaliranoj pobuni protiv Boga. Izraz te organizirane pobune čovjeka i protiv Boga, objavljenog u Isusu Kristu je, između ostaloga, skriveno djelovanje masonerije. Masoni odbacuju postojanje osobnog Boga, kao i mogućnost Objave, upozorava Piotrowski. A zašto je to važno? Iako se masonerija često čini daleka nama običnim smrtnicima, činjenica je da su članovi masonerije isprepleteni u Vlasti, istoj onoj koja kroji stvarnost čovjeka! A biti mason – teški je grijeh kojeg se mnogi članvi lože ne odriču za života.


Masonerija tvrdi to da je čovjek samodostatan centra svijeta, dakle – nije im potreban nikakav Bog. Od samog početka svojeg postojanja, krugovi vladajućih masona smatraju svojom osnovnom zadaćom borbu s Katoličkom crkvom i njezinim naučavanjem. To treba biti borba na život i smrt, čak do potpunog uništenja. Evo nekoliko citata koji to dokazuju: “Mi moramo u potpunosti srušiti i pobijediti katolicizam!”, piše u biltenu francuske lože Velikog Istoka Francuske iz 1895.

“Prije svega, mora biti uništena religija”, izgovoreno je na Slobodnozidarskom kongresu, u Parizu, 1900. godine.

“Među protivnicima, koje moramo iskorijeniti, klericizam ostaje najopasniji”, rekao je Brat Brenier, predsjednik Savjeta Velikog Istoka Francuske

“Borba započeta između katolicizma i masonerije je borba za život ili smrt”, piše u Memorandumu Najvišeg Savijeta Velikog Istoka Francuske, br. 85, str. 48.

Na samom početku masonerija je sebe nazvala Anticrkvom, sada ipak iz taktičkih razloga, više tako ne čini. “Ne dozvoljavajte govoriti braćo moja da je slobodno zidarstvo Anticrkva.. Zapravo, slobodno zidarstvo se smatra Supercrkvom koja će povezati sve druge crkve”, objavljeno je u glasilu masonerije pod nazivom Symbolisme, 1962. godine.

“Slobodno zidarstvo je dakle religija bez Boga koja treba zavladati u cijelome svijetu. Obilježava ju se kao religiju sveopćeg bratstva, razuma, napredovanja, slobode i božanske ljudskosti. Najveća zapreka za masoneriju na putu ovladavanja ljudskim umom je Katolička crkva. Zato masonerija iskorištava svakojaka djelovanja za borbu protiv Crkve.
Danas jasno vidimo utjecaj masonerije u međunarodnim financijskim krugovima, u sredinama koje stvaraju javno mnijenje, u parlamentima, u prosvjeti i odgoju”,  hrabro piše Piotrowski dodajući kako je najopasnije oruđe u njihovim rukama novinarstvo, radio i televizija, preko kojih masonerija formira načine ponašanja, mišljenja i neki novi mentalit društva. Rukovodeći centri masonerije vode točno programiranu manipulaciju ljudskim umovima, zato da pobude u njima nepouzdanje, odbojnost ili mržnju prema moralnom autoritetu Crkve. U svojim nastojanjima na uništavanju kršćanstva, masonerija propagira jednu veliku svjetsku vladu preko sredstava masovnog informiranja, ali i potpunu moralnu slobodu, uništavajući granice dobra i zla.

Na taj način realiziran je glavni plan masonerije ispisan u u knjizi – “Masonerija, intrigirajuća tajnovitost”, autora A. De Lessusa, koja glasi “Pokvarite srca, jer to je najuspješnije oruđe protiv Crkve! Demolizirajte muškarce, žene mlade neka piju pokvarenost sa svih pet čula, a Crkva će se ugasiti sama od sebe!” Umjesto Boga masonerija predlaže kult seksualne raskalašenosti, kult golotinje, vječne mladosti. Sotonine sluge dobro znaju da demoralizacija uništava u čovjeku osjetljivost na Božju milost. Isus nam je objavio da je sotonina strategija laž, da on smjera na taj način uništiti čovjeka i ljudskost. Najopasnije u tom napadu protiv vrijednosti kršćanske moralnosti je to što je usmjeren na kvarenje djece i mladeži koja se zapravo ne zna braniti protiv profesionalne propagande potpune “moralne slobode”. Masonerija propagira i podupire raskide brakova kao i abortuse, vodi dobro promišljenu antiobiteljsku politiku, tvrdeći da je neraskidiv i trajan brak nije u skladu s prirodom. A vjernost supružnika i obiteljske obveze da su nepotrebne i suvišne u ljudskom životu. Uz to masonerija koristi medije i svu svjetsku mrežu kako bi u svakom trenutku mogla oblatiti Katoličku crkvu ili budne pojedince na zlonamjeran način, podvalama, lažima, obezvrijeđujući istinu, jasan je Piotrowski, koji zlo, za razliku od mnogih koji šute i odobravaju naziva pravim imenom, ne boji se i ne skriva izreći da iza svega ovoga stoji diabolo, rastakač ljudske svijesti, rastakač i djelitelj svijeta koji živi ne od našeg prozivanja, već od straha koji nam je instaliran već pri rođenju i kojeg možemo pobijediti samo i isključivo  preobraćenjem, sakramentima, molitvom i nešutnjom jer šutnja je znak odobravanja – jedino ako možda ne želimo da nama katolicima masonerija i dalje oduzima slobodu!
Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.