Foto: Unsplash/Ilustracija

Svećenik detektirao predmet koji krši katoličku vjeru: ‘To nije običan tatin suvenir’

Autor: Z.K.

Meksički svećenik i egzorcist, otac Eduardo Hayen Cuarón, upozorio je da je čuvanje prstenja preminulih masona nešto što krši katoličku vjeru. Na to je ukazao svećenik meksičke biskupije Ciudad Juárez u objavi na svom računu na društvenoj mreži.

“Da. Ti prstenovi nisu obični tatin suvenir kao da su lula koju je pušio ili njegov sat. “Ti prstenovi predstavljaju članstvo u tajnom društvu koje je Katolička crkva u nekoliko navrata osudila”. Otac Hayen podsjetio je da su ove osude izrečene “od 1738. od pape Klementa XII. u enciklici In eminenti apostolatus specula, do Zakonika kanonskog prava iz 1983. u kanonu 1374.”

“Mason katolik ne može se pričestiti i otvara prozore svoje duše izvanrednom djelovanju đavla”, upozorio je. Egzorcist je također objasnio da “masonstvo odbacuje apsolutne istine, uključujući dogme katolicizma, promiče moralni relativizam i ima komponentu gnostičkog znanja rezerviranu za nekolicinu ‘prosvijetljenih’.”

‘Suprotno katoličkoj vjeri’

“Sve je to”, precizirao je svećenik, “suprotno našoj katoličkoj vjeri, koja je vođena Božanskom objavom, čvrsta je u svom nauku i moralu, te je javna Objava, odnosno otvorena kao radosna vijest za cijeli svijet ne samo za nekoliko ‘privilegiranih’.
Otac Hayen je dalje ukazao da “ slobodni zidari, iluminati, rozenkrojceri i gnostici vjeruju da posjeduju svjetlo istine, ali, u stvarnosti, njihovo znanje je lažno svjetlo koje ima svoje podrijetlo od neprijatelja Boga. “Oni prakticiraju rituale usmjerene eksplicitno ili implicitno na đavla.”

Slavnoj mističarki ova molitva nikad nije bila odbijena: S njom se može isprositi posebna milost
“Masonski prstenovi vašeg djeda mogli bi biti – iako ne nužno – vozila koja vrag koristi kao “vezivne” predmete pomoću kojih može nekome nauditi. To je zato što su možda ritualizirani u slobodnozidarskim ceremonijama,” nastavio je.

Za kraj, piše Vjera.hr, svećenik je preporučio da je “najbolje, ako želite živjeti kao pravi katolici, riješiti se tih predmeta tako da ih odnesete egzorcistu da ih egzorcizira, te služite mise za dušu svoga djeda.”

Autor:Z.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.