foto: wikimedia

Sv. Terezija Avilska o molitvi koja mijenja živote: ‘Pored svih vrsta molitvi samo je jedna potrebna’

Autor: Z. K.

Mnogo je načina na koje možemo moliti, a od svih je samo jedna koju je Sveta Terezija Avilska preporučila kao najvažniju.

Mogli bismo recitirati napamet naučene molitve, poput krunice i raznih litanija. Mogli bismo čitati Bibliju ili neku duhovnu knjigu.


Ali od svih načina na koje možemo moliti, postoji jedan način koji je velika sveta Terezija Avilska preporučila kao najvažniji, a to je „meditacija“, odnosno izravan razgovor s Bogom od srca do srca.

O ovoj vrsti molitve i zašto ju je Sveta Terezija snažno preporučila govorio je dr. Edward Sri, teolog, piac i poznati  katoličko govornik koji se redovito pojavljuje na EWTN-u.

‘Izmolio sam tisuće oče naša i krunica i ništa’: Profesor Ivančić objavio kojom se molitvom sve promijenilo

Što je meditacija ili razgovor s Bogom

Dr. Sri je objasnio: “Sveta Terezija Avilska govori nam da postoji jedna vrsta molitve koja nam je apsolutno potrebna ako želimo dublje ući u svoj unutarnji život i približiti se Kristu koji prebiva u nama žudeći za preobrazbom naše duše. Ova vrsta molitve uključuje više od slušanja podcasta ili jednostavno “izgovaranja molitvi”, što znači glasovne molitve kao što su Oče naš ili Zdravo Marijo.

To također uključuje >>>više na vjera.hr

‘Hvata me strah kad se ovog sjetim’: Vizija sv. Terezije Avilske tijela žene koja je umrla bez ispovijedi
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.