'Crkva treba nadnaravnu pomoć molitve' /foto: public domain

Što ćemo ako imamo ‘heretike’ na čelu Crkve? Ovo su smjernice koje trebamo zapamtiti

Autor: Z. K.

Mnogi vjernici, laici, svećenici i biskupi svijeta uznemireni su zbog imenovanja pape Franje biskupa Victora Fernándeza na čelo najvažnijeg ureda u Vatikanu nekada zvanog Kongregacija za nauk vjere, danas Dikasterij za nauk vjere.

Kritičari kažu da je riječ o svećeniku čiju povijest prate mnoge heretične izjave odnosno da se između ostalog zalaže za blagoslov homoseksaualaca i za primanje svete Pričesti u teškom grijehu – razvedenima i ponovno vjenčanima, a tu je i kontroverzna, ne teološka knjiga o ljubljenju i liječenju poljupcima. On sam negira optužbe i kaže da nije mason, saveznik Novog svjetskog poretka i Sorosev plaćenik te da “ne može živjeti bez Boga”.

Bilo bi pošteno naglasiti da je on autor i knjige o Duhu Svetom, a koja je promijenila i mijenja desetke tisuća ljudi diljem svijeta prema Božjoj blizini.

Taj svećenik postavljen je na jedno od najvažnijih mjesta u katoličkoj crkvi, onoj koja čuva polog vjere. Ako su njegovi kritičari u pravu i on je zaista heretik, Katoličku Crkvu mogla bi uskoro zadesiti velika oluja i iskušenje, a sve ovisi o putu kojim će novo izabrani perfekt doista krenuti.

Jer ako se ono što se događa u primjerice njemačkim crkvama nasilno progura na razinu čitave Crkve Božje neminovno slijedi golema zbunjenost, tjeskoba i razdor u Crkvi koju će pratiti napuštanje Katoličke Crkve i njeno urušavanje iznutra. Sve će se prelomiti na vjernima i oni koji to pokušavaju biti.

No, što bi mi trebali činiti ako se to počne događati?

Ovdje nam može pomoći san don Ivana Bosca o posljednjim vremenima, a koji najavljuje baš ovakvu situaciju.
On piše: >>>više na vjera.hr
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.