fbpx
foto: wikimedia

ŠOKANTNA PRIČA O SVETOJ TEODORI! Povjerovala je da Bog ne vidi naše grijehe noću

Autor: Vjera

Sveta Teodora živjela je u Aleksandriji tijekom 5. st. Bila je udana za dobrog muža, također vjernog kršćanina.

Đavao je prepoznao svetost svete Teodore i poslao joj mnoga iskušenja. Čak je natjerao još jednog bogataša da joj pošalje darove u nadi da će na kraju biti njegova.

U početku, iskušenja nisu učinila ništa, ali je Teodorina naivna narav bila svladana kada joj je druga žena rekla: “Bog zna i vidi što se radi danju, ali što god se radi uvečer i u sumrak, Bog ne vidi.”“


Zatim se prepustila željama drugog muškarca i prije zore prevarila muža.

Čovjek je ujutro otišao, a kada se muž vratio s puta, Teodora je gorko plakala. Mužu nije rekla što se dogodilo, a kad ga nije bilo, otrčala je u najbliži samostan.

Posramljena onim što je učinila, Sveta Teodora se presvukla i ošišala, ušavši u samostan kao muškarac. Tu je provela nekoliko godina, čineći pokoru za grijeh koji je počinila. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.