Foto: Unsplash

Šokantna priča o Papi koji je progovorio iz vatre čistilišta! Ukazao se pa rekao: ‘Strašno je, pomozi mi’

Autor: Z. K.

Papa Inocent III bio je jedan od najutjecajnijih i najvažnijih papa svoga vremena. Bio je papa od 1198. do 1216. godine.

On je bio taj koji je Svetom Franji Asiškom i njegovoj maloj skupini sljedbenika dao dopuštenje da osnuju Red manje braće; Sazvao je IV Lateranski koncil na kojem je, između ostalog, dogmatski definirana doktrina transsupstancijacije; i organizirao je velike napore u borbi protiv krivovjerja u Europi i odbijanju napadačkih muslimanskih snaga.

Sva silna energiju koju je iskazivao dijelom proizlazi iz činjenice da je u vrijeme izbora bio neuobičajeno mlad, izabran je s jedva 37 godina.

Iznenada umro

Zatim je, nakon više od 18 godina pape, iznenada umro. Ali to nije bilo zadnje što se o njemu čulo.

Kad kršćanin umre, mi katolici vjerujemo da može otići izravno u nebo ako nema nikakvu iznimnu privremenu kaznu za grijehe koje je počinio. Ali mnogi će kršćani prvo otići u čistilište, gdje se, milošću Isusa Krista, pročišćavaju i pripremaju za ulazak u Božju Presvetu prisutnost, uz pomoć molitvi ljudi na Zemlji.

Nevjerojatna priča o pokojnom papi i njegovoj molbi

Priča kaže da se na dan kada je papa Inocent III umro, ili nedugo nakon toga, ukazao svetoj Lutgardi od Aywieresa u Belgiji.>>>više na vjera.hr
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.