fbpx
Profimedia

Šokantna priča iz ruskog samostana: Evo što Djevica Marija čini za nas

Autor: Vjera

Redovnica je učinila strašan grijeh, ali dogodilo se nešto nezamislivo

Čudesnu priču iz jednog ruskog samostana u kojem su živjele redovnice, nakon smrti jedne redovnice ispričao je svijetu njezin duhovnik.

Ta je časna sestra zbog svoje poniznosti, blagosti, jednostavnosti i mira bila omiljena u samostanu. Dobila je samo jednu dužnost koju je trebala obavljati svaki dan; ukrašavati ikonu Blažene Djevice Marije cvijećem. I činila je to potpuno posvećena, poput djeteta s radošću. No, njezine vrline koje je Djevica Marija kod nje najviše voljela podmuklo je i nezamjetno počeo napadati Sotona. Crkva u kojoj je ukrašavala ikonu imala je svog čuvara, a taj čuvar je neprestano crkvu čistio te dolazio do redovnice i često joj se obraćao. Ubrzo su postali bliski, toliko bliski da je redovnica pala, skinula svoj habit i pobjegla u tajnosti s muškarcem u svijet. Strast koja ju je povukla u svijet uskoro je potpuno nestala, raspršila se, a redovnica je shvatila što je učinila. Međutim prekasno. Trebala se pokajati i vratiti ali nije imala snage to učiniti. Odlučila je ostati uz supruga koji više nije bio dobar prema njoj pa je njezin život postao pakao. Trpjela je godinama. Sve do njegove smrti.

Nakon što je čovjek umro redovnica koja više nije imala tako pobožno lice i mir, nego je njeno lice bilo izmučeno i bolno iskoristila je tu situaciju da ponovno pođe do crkve i samostana u kojem je provela najljepše trenutke svoga života. Na ulazu u crkvu stajala je jedna časna sestra koju je prepoznala. Željela je znati koliko su je sestre osudile pa je upitala tu sestru za sebe.


Oprostite, znate li možda gdje je časna (rekla je tada svoje ime) i što joj se dogodilo?
“Da, naravno”, odgovorila je sestra. – Eno je u kapeli.

Mislila je da je krivo razumjela pa je ponovno pitala: Pitam za jednu sestru koja je ovdje prije deset godina ukrašavala ikonu Blažene Djevice?

Tada ju je sestra s čuđenjem pogledala i rekla: “Pa da, eno je, još uvijek to radi. Naša sestra je tu i ona i dalje ukrašava ikonu Djevice.”

Šokirana odgovorom kojeg nije očekivala ušla je u crkvu i zaista primijetila časnu koja ukrašava ikonu. Otišla je do nje. Ona se okrenula. Bila je to Blažena Djevica Marija koja je odmah vidjevši ju skinula svoj habit i dala joj ga u ruke govoreći: “Evo, kćeri, obuci habit i nemoj više griješiti.”

Redovnica je pala na pod i gorko zaplakala. Od srama nije mogla podići svoju glavu, a Djevica Marija već je otišla. Sve ove godine Djevica Marija umjesto pale redovnice izvršavala je njezinu dužnost kako bi prikrila njezin pad i kako ne bi sablaznila druge sestre.

Pala sestra nije mogla zaustaviti suze i osjećala je nezamislivu sramotu, a jedino što joj je moglo dati utjehu bila je ta neizmjerna ljubav Djevice Marije koja ju je potakla da sve kaže svećeniku. Nakon pokajanja, redovnica je ubrzo napustila ovaj svijet zamolivši duhovnika da nakon njene smrti ispriča svijetu o neizmjernoj ljubavi naše Majke, za nas, grešnike.
Svjedočanstvo  donosi Kyrios.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.