fbpx

SNAŽAN UDAR KOJI NAJČEŠĆE NE VIDIMO: Evo kako Sotona neprimjetno slama čovjeka!

Autor: Vjera

Ovo je sotonina taktika protiv čovjeka koja se javlja onda kad čovjek svjesno ili nesvjesno krene putem dobra u Bogu

U trenutku kad se čovjek preda Gospodinu i kad otkrije svoje poslanje te počne djelovati u Njegovo ime, ili čak prije spoznanja kad samo ako vrši ono što mu je Bog namijenio, neovisno o području djelovanja – dolaze i velike napasti koje čovjeka pokušavaju odvojiti od tog poslanja!

To je trenutak kad Sotona kreće u rat protiv čovjeka i najčešće to čini upravo u mislima.

Pročitajte odlično svjedočanstvo jednog poznatog evangelizatora koji je svjedočio o teškom periodu svoga života kad je prolazio kroz velike i teške kušnje. Vjerujemo da se u ovome svi mogu prepoznati!


Đavao ga naime, silno napadao – i to kroz misli.

On priča:

„Sotona je bjesnio na mene iz svih smjerova sa svojim zlim mislima, koje su po snazi bile jače od mojih misli. Izgledalo je kao da su stvarno, fizički bile prisutne u mom umu. To je uzrokovalo iscrpljenost mog tijela i depresiju. Osjećao sam kao da više nikada neću biti sposoban da opet propovijedam i obraćam ljude Bogu.

Misli su mi govorile da imam sve bolesti. Misli su mi govorile da ću umrijeti i da sam jako ražalostio Boga. Sotonine lažne misli su me pokušavale uvjeriti da je sve ovo što mi se događa od Boga koji me kažnjava za sve moje prošle grijehe. Osjećao sam veliki strah i nemir. Bilo bi strašno biti izgubljen za vječnost! Osjećao sam se kao odbačen od Boga i ljudi. Tako đavao radi!!

Pritisne te do te mjere svojim negativnim i osuđujučim mislima dok te konačno ne slomi!
Vapio sam: „Bože gdje si? Zašto mi ne pomogneš i oslobodiš me??“

Nakon puno molitve i borbe, Bog me počeo ohrabrivati kroz pozitivne misli: „Ja te ne uznemirujem. Ja te ne kažnjavam niti ti šaljem taj strah! On dolazi od đavla. Ja sam Onaj koji te ljubi, koji sam dao svoga Sina da umre za tebe. Pripravio sam ti put da iziđeš iz tog ropstva i da ne ostaneš sa đavlom i s njegovim anđelima kroz svu vječnost. Pakao je stvoren za njih, a ne za moju djecu. Ja ti dajem moć i autoritet nad silama tame. Zato, ustani sada hrabro, i iziđi van iz ove situacije u kojoj se nalaziš – u Ime Isusa Krista!“ To je bila prekretna točka u mom životu. Oslobođenje se nije dogodilo odjednom, ali kroz naredne tjedne sam se naučio suprotstavljati takvim negativnim mislima i tjerati ih van iz svog života u Isusovo Ime. Počeo sam svaki dan čitati Božju Riječ i o njoj razmišljati. Na taj sam način stavljao Božje misli u svoj um. Izbacio sam sve đavolske lažne misli iz glave pomoću Božje Riječi.
U svojoj slabosti, uzeo sam kartu svijeta, gledao u nju i rekao: „ja ću ponovno propovijedati Evanđelje po cijelom svijetu!“ Sotona mi je nato rekao (kroz misli): “Ako budeš letio avionom, srušit će se zajedno s tobom.“ No, ja sam hrabro ustao, ispunjen Božjom riječi i Božjim mislima i suprotstavio mu se riječima Psalma 121: „Jahve me čuva od svakoga zla. On čuva dušu moju! Jahve čuva moj izlazak i povratak odsada dovijeka!“ I još sam nastavio: „Bog ide ispred mene, Krv Isusova je iznad mene, vječne Božje ruke su ispod mene, a dobrota i milost Njegova su iza mene i pratit će mene u sve dane života moga! Amen!“ Tako, uzeo bih svoj dvosjekli mač – Riječ Božju i njome udarao sotonu uzduž i poprijeko!

– Kad bi mi došla misao: „ti si slab“, ja bih glasno povikao: ja sam jak u Kristu i u Njegovoj silnoj snazi!“

– Kad bi me đavao počeo plašiti uznemirujučim mislima i kad bih počeo osjećati strah, tad bih smjelo počeo govoriti riječi psalma 27: „Gospodin mi je svjetlost i spasenje, koga da se bojim? Gospodin je štit života moga, pred kime da strepim? Kad navale na me zlotvori da mi tijelo žderu, protivnici moji i neprijatelji, oni posrću i padaju!! (Ps 27). Jer sam višnjega Boga izabrao sebi za zaštitu (Ps 91).
O, prijatelju, izvuci svoj dvosjekli mač! Uđi u bitku bez straha! Svaki kršćanin može pobijediti đavla i istjerati njegove lažne misli sa: „pisano je!“

Kroz ovaj moj doživljaj Bog mi je pokazao da sotona prvo napada naš um. Zato našim mislima mora vladati Riječ Božja. Od tada je moje uporište bila Biblija!“

Nema mjesta za đavlove misli kad ispuniš svoj um Božjim mislima.Kad te sotona napada kroz negativne misli, ako ih prihvatiš, tada te misli postaju utvrde u tvom umu. Preko njih đavao upravlja i manipulira tvojim životom. Zato, umjesto da ih prihvatiš, sveži te zle misli Krvlju Kristovom, u Isusovo Ime slomi njihovu snagu i izbaci ih u bezdan.”

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.