Foto: Goran Mehkek/Cropix/ilustracija

Slavnoj mističarki ova molitva nikad nije bila odbijena: S njom se može isprositi posebna milost

Autor: Z.K.

Sveta Gema Galgani, čiji blagdan Katolička crkva slavi svakog 11. travnja, bila je mističarka koja je bila vrlo marljiva u molitvi. Vodila i osobne razgovore s Kristom, koji joj je dao dar stigmi. Nadalje, svetica je napisala duboku molitvu Gospodinu kojom se može isprosito posebna milost.

Sveta Gemma od malih nogu postala vrlo bliska molitvi. Toliko da ju je rodbina zatekla kako moli na koljenima kad je imala četiri godine pred marijanskom slikom. Na pitanje što radi, djevojčica je rekla: “Molim Zdravomariju. Izađite, ja sam u molitvi.”

Ljubav prema molitvi i Božjim stvarima naučila je od svoje majke, Doña Aurelije. Gospođa je umrla kada je svetici bilo 7 godina, piše Vjera.hr. 

Silan zaziv donosi plod

U knjizi Santa Gema Galgani, amor total oca Ángela Peñe, opisano je da joj je “tijekom života najdraža molitva bila ponoviti desetke puta dnevno: ‘Blažena Djevice, učini me svetom’.”
Nakon što ju je nekoliko vjerskih zajednica odbacilo zbog krhkog zdravlja, Krist ju je upozorio da će joj dati veliku milost. Ubrzo nakon toga ukazala joj se Djevica Marija i njen joj je anđeo čuvar naredio čin pokajanja.

Tada ju je Majka Božja pokrila svojim plaštem, a Krist se ukazao s ranama iz kojih je izbijao plamen ognja, koji je dopirao do stopala, ruku i boka svetice. Na taj je način primila stigme. Sveta Gema sastavila je molitvu kojom je molila Gospodina za milost. U ovoj molitvi duša se predstavlja pred Gospodom puna poniznosti i pouzdanja u božansku i svemoguću moć.

Isus je apostolima dao ove znakove koji ukazuju na kraj svijeta: ‘Tada će vas predati na muke’
Molitva svete Gemme

Ovdje me držiš ničice do tvojih presvetih nogu,
dragi moj Isuse, da ti u svakom trenutku izrazim
svoje priznanje i zahvalnost za tolike i neprestane milosti
koje si mi dao i koje mi još uvijek želiš dati.
Koliko puta sam te zazivala, o Isuse,
uvijek si me zadovoljnom ostavljao;
Često sam ti se obraćala,
a ti si me uvijek tješio.

Kako mogu izraziti svoje osjećaje prema tebi, ljubljeni Isuse?
Zahvaljujem Ti… ali želim još jednu milost od Tebe.
O moj Bože!, ako ti je po volji…
(Ovdje se očituje milost koju želiš postići).
Da nisi Svemogući, ne bih ti uputila ovaj zahtjev.
O Isuse, smiluj mi se.
Pitaj se u svoj svojoj svetoj volji.
Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu.

 

Autor:Z.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.