SKEPTICI, EVO VAM ISTINE: Što doista radi Crkva u doba korone? Gesta koja će ušutkati kritičare

Autor: Dnevno

Sisačka biskupija Općoj bolnici dr.Ivo Pedišić donirala je respirator vrijedan skoro 190 tisuća kuna, kako bi pomoglo medicinskom osoblju u borbi protiv koronavirusa. Donacija je to kojoj je biskupija odlučila pomoći u podizanju kvalitete najugroženijih liječnika. U dogovoru s vodstvom i stručnim bolničkim timom, osim respiratora nabavljen je i dodatni pribor nužan za njegovu uporabu.

Podsjetimo, sisački biskup Vlado Košić već je prije, nakon niza potresa koji su pogodili Zagreb i Zagrebačku nadbiskupiju te teško oštetili katedralu i druge crkve, pozvao na kršćansku solidarnost pri uklanjanju nastale štete pa je pri toj biskupiji pokrenuta akcija prikupljanja pomoći.

Novčani prilozi mogu se uplatiti na račun Sisačke biskupije: HR0623600001102123574 (Zaba) s naznakom “Za Zagrebačku nadbiskupiju”, a prikupljeni novac, nakon završetka akcije, bit će upućen u Zagrebačku nadbiskupiju. Uz to, Obiteljsko savjetovalište i Ured za duhovnu pomoć Sisačke biskupije pokrenuo je i telefonsko savjetovalište za osobe u samoizolaciji i one kojima je potrebna pomoć te potpora u nošenju a aktualnom situacijom.

 Savjetovalište radi svakog dana od 8 do 16 sati na telefonu 098 764 177 ili 098 451 672.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.