fbpx
foto: print screen/YT

SISAČKI BIKUP KONAČNO PROGOVARA: Žele uništiti obitelj, moramo dići glas

Autor: Vjera

Biskup progovorio o onome o čemu Crkva šuti

Propovijed sisačkog biskupa Vlade Košića na svetoj misi za svetkovinu Presvetog Srca Isusova 24. lipnja 2022. u Zagrebu, u dvorištu isusovačke rezidencije uz baziliku Presvetoga Srca Isusova je doista moćna. On progovara o problemima s kojima se suočavaju katolici i kršćani diljem svijeta, a o kojima kao da se danas ne smije govoriti ili se pak izbjegava govoriti. Crkva u cjelini šuti na mnoge devijacije i užase društva, a ne bi trebala.

Biskup Košić je konačno progovorio o nekima i odmah u startu objasnio – zbog čega strah i šutnja: ‘…A kad tražimo odgovor zašto su toliko kršćanski sveci smetali vladarima ovoga svijeta da su ih uklanjali i ubijali, ne možemo se oteti dojmu da je za njih zalaganje za evanđelje uključivalo i promjenu ljudskog društva u sasvim konkretnim zemaljskim uvjetima, koje su zastupali, a to je nekom bilo neprihvatljivo te su morali stradati.

Moramo dići glas


Danas bismo mi morali također dići glas u obranu obitelji, a protiv društvenih tendencija koje žele uništiti obitelj: dok se s jedne strane zagovaraju neprirodne zajednice, s druge se strane ograničavaju obitelji. Recimo, nije li neobično da su ukinute upravo naknade za više tisuća obitelji, dok se istovremeno vlast razbacuje novcem financirajući razne udruge koje pretpostavlja onima koji se zalažu za život? Zastave su tu samo znak tih iskrivljenih optika i djelovanja. Još od ove moćne propovjedi na >>>vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.