foto: javna domena

Sedam fraza oca Pija za suočavanje s đavlom, koje je i papa Franjo učio

Autor: Z. K.

Padre Pio iz Pietrelcine imao je mnoge osobne bitke s đavlom tijekom svog života. Njegove bitke sa Sotonom bile su toliko brojne i uznemirujuće da je o njima često pisao u svojim pismima.

Ti susreti s đavlom imali su dubok utjecaj na ovog poniznog brata, te je često koristio svoja iskustva da savjetuje i upozorava one koje je duhovno savjetovao. Njegove misli o suočavanju s đavlom aktualne su i danas kao što su bile kad je o tome govorio prošlog stoljeća. U svakodnevnom životu, na poslu, kod kuće ili s prijateljima, svi se suočavamo s borbama s grijehom i kušnjama. Evo nekoliko misli Padre Pija o đavlu.

Sveti Padre Pio: ‘Jedini znak da stvarno pripadaš Gospodinu je ovaj’


Ljudska duša

“Ljudska duša je bojno polje između Boga i Sotone.”

Ne približavaj se 

„Đavo je poput bijesnog psa na lancu; preko duljine lanca ne može uhvatiti nikoga. A vi se, dakle, držite na distanci. Ako si preblizu, uhvatit će te.”

Vrag ne želi izgubiti

“Đavo ne želi izgubiti ovu bitku. Ima mnogo oblika. Već nekoliko dana javlja mi se sa svojim paklenim duhovima, naoružan toljagama i željeznim oruđem. Jedna od poteškoća je što se pojavljuje u mnogim maskama.”

Ne boj se

„Ne bojte se svih zamki koje vam đavao postavlja: Isus je uvijek s vama. Borit će se s vama i za vas. Nikada neće dopustiti da budete prevareni i poraženi.”

Bez volje nije grijeh

“Đavo ima samo jedna vrata za ulazak u našu dušu: volju. Nema tajnih vrata. Nijedan grijeh nije grijeh ako nije dobrovoljno počinjen. Kad nema djelovanja volje, nema ni grijeha, nego samo ljudske slabosti.”
Vrag je vani, a ne unutra

“Zapamtite da ako vrag pravi buku to je zato što je još vani, a ne još unutra. Ono što bi trebalo plašiti je njegov mir i sklad s ljudskom dušom. “Ono što dolazi od Sotone počinje mirno, a završava olujom, ravnodušnošću i apatijom.”

Isus je uvijek s nama

„Isus je uvijek s vama, čak i kada ne osjećate njegovu prisutnost. Nikad vam nije bliži nego tijekom vaših duhovnih bitaka. On je uvijek tu, blizu vas, ohrabrujući vas da se borite u dobroj borbi; Tu je da te zaštiti od neprijateljskih udaraca da se ne ozlijediš.”

Papa Franjo učio je od Padre Pia

Papa Franjo je 2018. godine govorio o borbama Padre Pija s đavlom. Naučio je važne lekcije od velikog talijanskog sveca i potaknuo ljude da ih primjenjuju u svakoj borbi protiv grijeha i kušnji. Zbog toga Papa podsjeća: „Imate problem, tužni ste, bolesni, prepustite se Isusovu naručju . To je ono što je Padre Pio učinio. “Volio je Isusa i vjerovao mu.”
Papa je pozvao ljude da se okrenu molitvi i sakramentima, u svojim nemoćima kao što je učinio Padre Pio:

„Padre Pio uronio je u molitvu kako bi se sve bolje pridržavao božanskih planova. Misnim slavljem, koje je činilo srce svakog njegova dana i puninu njegove duhovnosti, dosegnuo je visoku razinu sjedinjenja s Gospodinom. Tijekom tog razdoblja primio je posebne mistične darove odozgo, koji su prethodili očitovanju znakova Kristove muke u njegovu tijelu.

Padre Pio i česta vražja ukazanja: Razotkrivao ih je s dvije riječi koje demoni ne mogu izgovoriti

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.