Psovači, evo zašto ste najveći ‘luđaci’!

Autor: Vjera

Bogopsovka je uzrok mnogih jada našeg naroda...

Iz propovijed bl. Alojzija Stepinca prigodom pokorničke procesije protiv kletve i psovke u Remetama, 20. rujna 1944.:

– Psovka je jedan od najtežih grijeha i obzirom na subjekt, koji psuje. Da sluga pljune slugi u lice, nije lijepo, no to se obično ne uzima tako tragično. No da sluga pljune vladaru u lice, može ga stajati života.
Ako pak zemaljski crv, kao što je čovjek, pljuje Bogu u lice, onda se nije čuditi, da se protiv njega digne čitavo stvorenje, kao što se to danas događa, kad se rekao bih, doslovno ispunjaju riječi Knjige Mudrosti: „Sav svijet polazi s Njime (Bogom) u boj protiv luđacima.“ (Mudr 5, 20).
Takovi luđaci su psovači. A sve nevolje, u kojem god se obliku one danas suravale na naš narod, možemo razumjeti kao sredstva, kojima se Bog, veliki i silni, služi, da nas nauči pameti, da nas nauči poštivati sveto Ime Njegovo.
Istrijebimo psovku iz hrvatskog naroda!
Bog će nam onda biti sigurno uporište.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.