fbpx
foto: wikimedia

Protiv volje naroda: Kip bl. Stepinca proplakao pred svjedocima, na dan kad je Hrvatski sabor učinio ovo

Autor: Vjera

Kip Alojzija Stepinca je plakao, a sve je i snimljeno. Znakovit je datum kad se to dogodilo

Bratovština Marijanski zavjet za domovinu 2015. godine pokreće hodočašće od Osijeka do Dubrovnika a hodočasnici idu kroz sva veća marijanska svetišta svake godine, a ta inicijativa nastavlja se kroz molitvu krunice za domovinu koja najprije kreće na inicijativu bratovštine u Zagrebu 8. prosinca 2016. a onda na njihov poticaj i u ostalim gradovima tako da se danas za domovinu moli u 12 gradova svakog četvrtka u isto vrijeme na iste nakane.

Na Trsatu molitva započinje 11. siječnja 2018. godine. Molitelji kao mjesto molitve odabiru skrovito mjesto unutar trsatskog svetišta ispred biste blaženog Alojzija Stepinca. Molitelji su se pred bistom okupljali svakog četvrtka i molili krunicu.

Dana 12. travnja za vrijeme molitve krunice bista je proplakala. To su vidjeli svi prisutni desetak vjernika, a među njima i dvije časne sestre. Pobrisali su suze maramicom, javili u bratovštinu što se dogodilo i potreseni otišli kući. Drugo jutro jedna od moliteljica ponovno je otišla pred bistu, a svjedoči kako nije mogla niti spavati zbog suza koje je vidjela. Drugo jutro suza je na bisti Alojzija Stepinca bilo još više, toliko da se na skupila mala lokvica. Potresena moliteljica opet se javila u bratovštinu gdje su joj rekli da posnimi suze, što je i učinila. Kad je sjela u auto upalila radio shvatila je da je taj dan točno u tom trenutku kad je svjedočila suzama, Hrvatski Sabor izglasavao Istanbulsku konvenciju protiv koje su nekoliko dana prije, prosvjedovale deseci tisuća hrvatskih ljudi, skupljali su se potpisi za referendum, a ipak Hrvatski je Sabor istu odobrio uz gromoglasan pljesak i ignoriranje naroda.


Znakovite suze bl. Alojzija Stepinca na taj dan ostale su pomalo skrivene ali ipak dovoljno jasne da možemo prepoznati što želi od nas, (ili od njih). Molimo za domovinu, molimo za hrvatski narod po zagovoru hrabrog i blaženog Alojzija Stepinca čiji spomendan slavimo u četvrtak 10. veljače.

Pogledajte suze sveca:

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.