fbpx

PROŠLA JE ATEIZAM, SOTONIZAM I HINDUIZAM I SADA SVJEDOČI: ‘Biblija, Crkva i sve što je Bog rekao – to je ISTINA!’

Autor: Zrinka Kasapić

'Ono što mislimo da je najveća naša mana i nedostatak, baš sa time Bog računa da se u nama proslavi'

Sjećam se Nine iz mladih dana, iz istog smo grada! Po najvećem suncu, usred Božjeg dana ona je širila mrak. Obučena u crno, blijeda i s velikim križem naopačke hodala je ulicama, potpuno depresivna i klonula. Na njenom licu vidjelo se da ona ne zna zašto živi, da je ljuta što se uopće probudila! Poput živog mrtvaca plijenila je poglede svih sugrađana gdje god bi prošla, iako nju nitko nije zanimao, osim njenog uvenulog svijeta. Vjerojatno su je živcirali ti pogledi jer ona sama poželjela je da je nevidljiva, da ne postoji. Nekoliko godina nakon što su neke promjene već nastupile upoznala sam Ninu i tada mi je prepričala svoju fazu sotonizma, u koju je upala zbog dečka, društva glazbe…. “Mrzila sam sunce, cvijeće, plavo nebo. Mrzila sam osmijeh, nikada se nisam smijala, ništa mi nije bilo lijepo. Vrhunac dana bilo je opijanje po groblju, a jedni druge smo učili kako je svijet odvratan, ružan i mučan. Imali smo zatvorene oči za sve lijepo i ružnoća je preplavila moj život. Izvodili smo razne gluposti i zapravo, igrali se sotonizma, nesvjesni da je i u igri sotona polako odvlačio život iz nas”, rekla je tada. Iako tada još nije upoznala Isusa Krista, u nju se život vratio jer je nakon mnogo godina odlučila potražiti nešto bolje.

Danas je Nina potpuno svijetlo. I dalje Nina plijeni poglede ali ne zbog mraka već zbog ŽIVOTA koji iz nje izvire, zbog Isusa o kojem svjedoči na svakom koraku, zbog Duha Svetoga kojim Nina danas mijenja svijet i ljude oko sebe. Nina je danas poput cvjetića u polju, tratinčice koja zna zašto je tamo u tom trenutku, koja zna da ju je Bog stvorio na svoju sliku i priliku da izvršava svoju malu,  a za mnoge oko nje, veliku dužnost Božju. Nina je jedan čudesni primjer kako Bog iz potpunog mraka stvara svijetlo. Zamolili smo ju da nam napiše par redaka svog svjedočanstva i poslala nam je sljedeće!

‘Od ranih dana sam razmišljala o Bogu i to puno. U osnovnoj školi sam bila ateist, i dobro sam znala što to znači. Kasnije sotonizam, bendovi, društvo… (svejedno uvijek ostala u duhovnom, i znala da Bog jest). Onda kada su me pustili ti mladi dani, mladost, ludost,  smirila sam se  i počela kopati po indijskim religijama i budizmu i hinduizmu. U tome sam nekako našla mir. Međutim, znala sam da to nije to, nije mi ispunjavalo dušu, znala sam da je Bog puno više od toga, da je on Bog koji čini čuda i Veliki, Bliski Bog.


Tad sam upoznala jednog dečka (sadašnjeg prijatelja i brata) koji je, pošto je bio u Kristu, točno vidio moje traženje koje se očitovalo kroz naš razgovor. On je po tom pitanju duhovnosti bio drugačiji nego itko koga sam do tada susrela. Nisam uopće niti poznavala ljude koji poznaju Krista. Nitko meni blizak, a o društvu i vršnjacima da i ne pričam. Pitala sam ga tko je on, od kuda dolazi, kako je tako poseban, zašto tako isijava mirom? Na ta moja pitanja on je uzvratio pitanjem:”Jesi li upoznala Isusa Krista?” Kada je to rekao, ja sam odmah povjerovala i znala sa o čemu se radi. Da je Biblija i Crkva i SVE što je Bog rekao ISTINA! Uzvjerovala sam da je Krist umro za mene i da sam slobodna od grijeha i da doista dobivam novi Život u Njemu.

On me pozivao od početka, samo mi je dopustio da idem svojim putem, i onda to sve oprao. Put Krista nije ni malo lak, to ne znači dići ruke od svega i pošto sam spašen, da se opustim. Slijediti Krista pravi je Život. Ono za što sam namijenjen, to činim. A to se često kosi sa našim sebičnim željama. Uporno ne vjerujemo Bogu. Možemo se samo moliti da imamo milost da naša volja postane što sličnija Njegovoj. Eto i moj život je jedno malo svjedočanstvo Njegove veličine. Da, on doista od najgore tame može učiniti najveće svjetlo. Da doista dođe zbog bolesnih, grešnih, ludih… Da njih izabere! Ono što mislimo da je najveća naša mana i nedostatak, baš sa TIME Bog računa da se u nama proslavi. Baš kako je nerodne Abrahama i Saru učinio roditeljima SVIJU. Ma Bog je predivan, i jako je dobar! Eto to bi ja rekla da je moje  svjedočanstvo, što bi voljela da napišeš. Njemu na hvalu i slavu. Jer zaista sve u mom životu, to je On učinio, nitko drugi. Računao na mene još kad sam bila u najgorem mraku i željela da me nema. Baš da ovo sad govorim svima!”

Autor:Zrinka Kasapić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.