fbpx

Proročanstvo Nikole Tesle koje zapanjuje: ‘Ovo je znak propadanja civilizacije’

Autor: Vjera

Ovo je najveća tragedija svih vremena, kaže Tesla

Godine 1924. u intervjuu za američki Galveston Daily News, Nikola Tesla jedan od najvećih umova svijeta bez imalo je zadrške iznio je svoje mišljenje o ženama, a koje danas, pod rastućom eksplozijom ekstremnog feminizma, zapanjuje. Tesla, koji se nikada nije ženio, a živio je i čistoću potpuno posvećen znanosti, razumio je uzvišenu veličinu žene u njezinoj različitosti od muškarca, a prorekao je i propadanje civilizacije u trenutku kad se taj odnos poremeti.

Ovo su dijelovi njegova razmišljanja:
Oduvijek sam smatrao da žena posjeduje delikatne kvalitete, um i dušu zbog kojih je superiornija muškarcu. Stavljao sam je na pijedestal, figurativno rečeno, i smatrao je nadređenom muškarcu (…) Smatrao sam se nedostojnim nje.

Moć prave žene tako je velika, da vjerujem da bi lijepa žena – a to će reći lijepa duhom, ponašanjem i mislima, lijepa u svakom pogledu, neka vrsta boginje – ako bi se iznenada pojavila na zemlji, mogla zapovijedati cijelim svijetom.
Ipak, nastavlja, sve je to bilo nekad.

Sada je nježna žena blagog glasa kakvu sam obožavao praktički nestala. Na njezino mjesto došla je žena koja misli da je njen glavni uspjeh u životu u tome da se što više izjednači s muškarcem – odijevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste.

Žene su postale snažnije nego muškarci, i tjelesno i mentalno. Svijet je iskusio mnoge tragedije, no prema mojem mišljenju najveću tragediju svih vremena predstavljaju uvjeti u kojima se žena bori protiv muškaraca te u brojnim slučajevima zaista i uspijeva u tome.. Ta rastuća tendencija žena da zasjene muževnost znak je propadanja civilizacije.

Naša će civilizacija doći u stanje kakvo nalazimo kod pčela i drugih kukaca – u stanje u kojem će mužjak naprosto biti smaknut. U tom carstvu matrijarhata muškarci će biti u milosti žena i samo faktor u održavanju vrste.

Praktično sva velika dostignuća muškarca dosad su bila nadahnuta njegovom ljubavlju i posvećenošću ženi. Muškarac je bio nadahnut za velike stvari jer je neka žena vjerovala u njega, jer je želio zaslužiti njezino divljenje i poštovanje. Zato se borio za nju i stalno iznova riskirao svoj život, kaže Tesla.

Žene koje su neprestano uzbuđene zbog svoje ogromne ambicije da nadmaše muškarca u ovoj igri u isto vrijeme gube nešto što na kraju, čini mi se, vrijedi mnogo više nego što prazne počasti poslovnog ili profesionalnog uspjeha ikada mogu donijeti.
Na kraju, Tesla podsjeća da je povijest puna primjera predivnog utjecaja neobičnih žena.

Među njima su i majke velikih muškaraca. Ali njihov utjecaj ne leži u želji da nadmaše muškarca, ni da se izjednačavaju s njim. Možda zato što predstavlja finiji i osjetljiviji instrument, žena instinktivno zna svoju moć i razumije da njen stupanj leži u visokom položaju koji zauzima. A ono što je uzvišeno nikada se ne spušta na nivo običnog, zaključuje Tesla.

NIKOLA TESLA: ‘Sva filozofija života sazdana je u molitvi – OČE NAŠ!’
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.