foto: Nadbiskupija Piuri

Propovijed nadbiskupa o grijehu odjeknula: Naš grijeh zaziva sile smrti na nas i na cijeli svijet

Autor: Z. K.

Biskup José Antonio Eguren, nadbiskup u Peruu, izjavio je da je grijeh “samoubilački čin” i upozorio da uvijek ima posljedice u društvu.

U propovijedi na misi koju je ove nedjelje predvodio u katedrali u Piuri, peruanski prelat objasnio je da nas “grijeh nastoji gurnuti u duhovnu smrt i nesreću, te je u konačnici samoubilački čin, jer kroz njega “ljudsko biće odbacuje Bog-Ljubav, njegov početak i temelj, njegov početak i njegov kraj.”

Svećenik upozorava: Ignoriramo grijeh koji nas može posve uništiti!


Grijeh povećava sile smrti i razaranja u društvu

Zatim je biskup Eguren istaknuo da „svaki grijeh, koliko god se činio osobnim i intimnim, uvijek ima društvene posljedice i povećava sile smrti i razaranja u svijetu, što nazivamo mysterium iniquitatis (misterij nejednakosti) koja se ne može razumjeti bez pozivanja na otajstvo otkupljenja, na mysterium paschale (pashalno otajstvo) Isusa Krista.”

Nadbiskup je potom istaknuo kako „bez Boga čovjek blijedi, ne razumije sebe, tone u egzistencijalnu laž, vjerujući da je ono što nije, oslobađajući u sebi niz sukoba i proturječja koje potom razgaljuje. Negativno projicira na druge, na njihov društveni život, pa čak i na stvaranje.”

Jedno od najvećih zala ovog vremena je >>>više na vjera.hr

 

Padre Pio: Ovo je grijeh koji Bog teško oprašta
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.