VJERNICI OPREZ! Ova cjepiva proizvedena su od stanica abortiranih beba!

Autor: Luka Popov/Vjera

Niti jedan Zakon nije iznad Božjeg zakona i ni jedan Zakon ne može prisiliti kršćane da aktivno ili pasivno podržavaju praksu utemeljenu na objektivnom moralnom zlu

Ovo nije članak protiv cijepljenja, ovo je članak koji je protiv korištenja ubijenih beba u cjepivima, a koji je 2017. godine objavio hrvatski znanstvenik Luka Popov i kojeg zbog njegove daljnje aktualnosti ponovno objavljujemo, ne bi li upozorili vjernike na monstruoznost izrade nekih cjepiva koji se kasnije ubrizgavaju našoj djeci!

Piše Luka Popov:

Široj javnosti manje je poznat podatak da se mnoga cjepiva, od kojih su neka obvezna i u Republici Hrvatskoj, proizvode na bazi stanica uzetih od abortiranih fetusa. Ova gnjusna praksa u farmaceutskoj industriji primjenjuje se još od 1964. godine i zaista je neobično da danas prosječan čovjek o tome ne zna gotovo ništa. Nadamo se da će ovaj članak doprinijeti buđenju svijesti kod roditelja, liječnika i svih drugih koji su u prilici odlučivati o (ne)uporabi određenih vrsta cjepiva.

O čemu je zapravo riječ?

Stanice koje se danas koriste u izradi preparata za cjepivo vuku porijeklo od barem dva fetusa abortirana 1964. i 1974. godine. Prve stanice poznate su pod šifrom WI-38 (Winstar Institute 38) i kataloškim (ATCC) brojem CCL-75, a potiču od fetusa starog 3 mjeseca koji je namjerno abortiran zato što obitelj nije htjela imati više djece. Te stanice koriste se kao hranjiva podloga za uzgoj virusa RA 27/3, koji čini sastavni dio cjepiva protiv rubeole. Druga linija, koja se vodi pod šifrom MCR-5 (Medical Research Institute 5) i kataloškim (ATCC) brojem CCL-171, dolazi od fetusa starog 14 mjeseci koji je namjerno pobačen iz krila 27-godišnje majke, zbog “psihijatrijskih razloga”. Riječ je o stanicama uzetih iz plućnog tkiva (fibroblasta), koje su u stručnim krugovima poznate kao human diploid cells.

Moralno pitanje

Papinska akademija za život je 2005. godine objavila dokument u kojem se osvrće na te činjenice, zajedno sa popisom svih dotadašnjih cjepiva koje su nastale na bazi WI-38 ili MCR-5 stanica uzetih od namjerno abortiranih zdravih fetusa. Osim toga, dokument sadrži i vrlo važan dio koji daje odgovore na moralna pitanja s time u vezi. Dokument poziva sve roditelje, liječnike i farmaceute da ni na koji način ne podržavaju korištenje takvih cjepiva, te potiče na pronalaženja alternativnih načina proizvodnje istih. Neki od tih načina su već pronađeni ali farmaceutska industrija generalno ne vidi razlog zašto bi promijenila praksu koja je već uhodana, provjerena i donosi stalan prihod.

Situacija u Hrvatskoj

Prema važećoj uredbi Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti, na listi cjepiva koji su obvezni za djecu do navršene 19. godine života, nalaze se dva cjepiva koja su proizvedena iz stanica namjerno abortiranih zdravih fetusa. Riječ je o cjepivu MO-PA-RU (ospice, zaušnjaci, rubeola) koji sadrži virus RA 27/3 uzgojen na stanicama WI-38, a proizvodi ga Hrvatski imunološki zavod. Osim toga, tu je i cjepivo protiv poliomijelitisa, Imovax proizvođača Aventis Pasteur (Francuska). Svi ovi podaci mogu se provjeriti na poveznicama na kraju članka.
Zabrinjavajuća je činjenica da Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07) predviđa kaznu za roditelje koji odbiju cijepiti dijete onako kako predviđa Program obaveznog cijepljenja djece školske i predškolske dobi (od 2000 kn). Još je više zabrinjavajuće to što su medicinske ustanove dužne provoditi cijepljenje prema istom Programu, bez mogućnosti priziva savjesti medicinskih djelatnika.

Za kraj treba reći da niti jedan Zakon nije iznad Božjeg zakona i da ni jedan Zakon ne može prisiliti kršćane da aktivno ili pasivno podržavaju praksu utemeljenu na objektivnom moralnom zlu. Dužnost je svakog roditelja, liječnik a i farmaceuta da uloži svaki napor kako bi se postojeća cjepiva zamijenila alternativnima i tako dade svoj doprinos borbi protiv kulture smrti koja ne vidi ništa sporno u svjesnom i namjernom ubojstvu ljudskog bića.

IZVORI
1. Popis cjepiva za obavezno cijepljenje djece u RH: http://stampar.hr/Default.aspx?art=1757
2. Kalendar kontinuiranog cijepljenja djece u RH: http://www.hzjz.hr/epidemiologija/cijepljenje.htm
3. Sastav cjepiva koje proizvodi Hrvatski imunološki zavod: http://www.imz.hr/proizvodi-virusna-cjepiva.php
4. Dokument Papinske akademije za život iz 2005. godine: http://www.academiavita.org/index.php?option=com_content&view=article&id=371&catid=65&Itemid=217 (talijanski), http://www.cogforlife.org/vaticanresponse.htm (engleski)
5. Sastav cjepiva koje se koriste na američkom tržištu: http://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/appendices/B/excipient-table-2.pdf

Autor:Luka Popov/Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.