Hod za život/Zagreb

RIJEKA UZNEMIRENA, SABOTIRA HOD ZA ŽIVOT: Ozbiljno ugrozili organizaciju…

Autor: Vjera

Očito je potreban pritisak javnosti, pa podijelite

Hod za život trebao bi se u Rijeci održati 27. lipnja ove godene međutim, iz udruge Malaika javljaju kako Grad Rijeka sabotira organizaciju miroljubive manifestacije koja šetnjom kroz grad osvješćuje pravo svakog čovjeka na dostojanstvo od začeća do prirodne smrti. Naime, iako je zakonski rok 15 dana, Grad Rijeka ni 20 dana od zahtjeva ne odgovara i ne šalje odobrenje čime je ugrožen Hod za život.

Priopćenje udruge prenosimo u cijelosti:

‘Ovim putem vas obavještavamo da imamo namjere održati Hod za život u Rijeci. Kao što znate, Hod koji se planirao 23. svibnja se morao otkazati zbog mjera povezanih sa COVID-19. Novi Hod planiramo 27. lipnja 2020. godine. Imamo namjere vrlo brzo održati kroz koji dan i press konferenciju na tu temu.

Ovim putem vas obavještavamo i da je Grad Rijeka naš Zahtjev zaprimio 21. svibnja i od tada cijelo vrijeme traje komunikacija koja završava sa obećanjem da će papiri biti gotovi do kraja dana. Podsjećamo da je službeni rok za odgovor Grada 15 dana! Danas, nakon 20 dana od traženja, mi još uvijek nemamo odgovor!

Prošli Zahtjev je razriješen u tjedan dana, a ovo je po nama trebao biti samo prijepis istog sa novim datumom. Nemamo razloga drugo pomisliti osim da Grad Rijeka time otvoreno sabotira Hod za život i želimo da je o tome obavještena i javnost.

Dok nemamo njihovo Odobrenje, ne možemo tražiti Odobrenje Hrvatskih cesta koje ove godine zbog predviđene rute sudjeluje u odobrenju, a za iste smo već naručili i dobili prometni elaborat kojeg ne možemo predati dok Grad ne potvrdi prvi korak. Grad Rijeka je upoznat sa time da ovime ozbiljno ugrožava organizaciju Hoda jer na priječe da javnosti najavimo Hod te da se obratimo potencijalnim donatorima o kojima ovaj cijeli događaj ovisi. Cijeli događaj je Grad Rijeka doveo u rizik koji je u najmanju ruku bezobrazan čin kojim, ne želim prozvati pojedince, već generalno Grad Rijeku.
Danas je 18. dana do Hoda za život. Dokumenta nema.’

Očito je potreban pritisak javnosti, pa podijelite.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.