OVO DIJELI HRVATSKA: Aleksandar Stanković: Pobačaj je ubojstvo, treba ga zabraniti!

Autor: Z. P.

Ne trebaš biti vjernik da bi se koristio zdravim razumom!

Život počinje njegovim začećem i to jest znanstveno utemeljena činjenica koja dokazuje da borba za život nerođenih ne počiva na nekim ideološkim raspravama između lijevih i desnih već je to mnogo više i iznad svake ideologije i svakog zakona, iako je mediji sustavno pokušavaju strpati u neke prizemne kategorije odnosno neke izmišljene borbe između katolika, i onih drugih.

No, to je daleko od istine. Ne trebate uopće biti katolik ili vjernik da bi spoznali istinu, da srce nerođenog djeteta kuca od 6. tjedna začeća, da u trenutku abortusa dijete ima formiranu glavu, ruke, noge tijelo, da je to čovjek i ništa manje od toga.

U svijetu postoje mnogi visoko obrazovani ateisti koji smatraju da je pobačaj moralno loš čin, pa čak je i formirana sekularna ‘pro-life’ organizacija ‘Secular Pro-life’, koja od 2009. godine okuplja nevjernike raznih tipova koji se bore za život. No o njima masovni mediji neće govoriti!

Tako je npr. Aleksandar Stanković, poznati hrvatski novinar koji, svi znaju i nije neki vjerski tip, stava da je pobačaj, ne loš, nego i više od toga – UBOJSTVO.  Njegov stav prije nekoliko godina šokirao je aktiviste protiv pobačaja.

Naime, u radio emisiji o ravnopravnosti spolova “K’o Žena” gdje su ga ugostile tri feministice, valjda računajući na to da će Stanković razumjeti ‘pravo na ubojstvo, kao pravo žene’, Stanković je iznenadio.

Vrlo jasno izrazio svoj stav rekavši: ‘Ja sam generalno protiv pobačaja i da malo zaoštrim stvar, smatram da je pobačaj neka vrsta ubojstva’.
Na taj njegov odgovor feministice su ga upitale smatra li da abortus treba zabraniti na što je on odgovorio DA TREBA, te pojasnio: ‘Smatram da je pravo na život tog nerođenog bića jače od prava žene da odlučuje o svom tijelu’ i dodao da je njegov generalni stav da je POBAČAJ ZLO. Ipak, kako kaže, pobačaj ne bi zabranio u slučaju silovanja i sl.

Voditeljice su ga nakon toga obasule pitanjima pokušavajući ga razuvjeriti u njegovim stavovima, no bezuspješno. Stanković je čvrsto branio svoje mišljenje da je pobačaj zlo kojeg treba zabraniti, čime je jednostavno tri feministice ostavio potpuno razoružane jer to ipak nisu očekivale!

Autor:Z. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.