OPA, NEŠTO SE MIJENJA! HRT pokrovitelj PROCESIJE ZA ŽIVOT NEROĐENIH!

Autor: Vjera

Tko dođe, sudjeluje u pobjedi dobra nad zlim!

Vjernici iz deset hrvatskih gradova sudjelovat će u marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu pod geslom “Hrvatska Mariji, Majci Života”.

Procesijama se obilježava početak jesenske kampanje bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja i širenje kulture života u hrvatskome narodu.

Kampanja će trajati od 25. rujna do 3. studenoga 2019. godine u 33 grada na 35 mjesta bdjenja, što ovu kampanju čini najvećom do sada.

Uz pokroviteljstvo Hrvatske radiotelevizije i brojnih drugih medija, udruga “Hrvatska za Život” i inicijativa “40 dana za život” pozivaju roditelje s djecom, mlade, molitvene zajednice, zborove i sve prijatelje života na zagrebačku procesiju “Zagreb Mariji” na Kamenita vratima, 25. rujna 2019. godine, u 17.30 sati.

Pjevanom krunicom procesija će proći glavnim zagrebačkim Trgom bana Josipa Jelačiča i ulicama grada do bazilike Presvetog Srca Isusova (Palmotićeva 31), gdje će nakon svečane svete mise, koja počinje u 19 h, uslijediti koncert “Zagreb Mariji” s tradicionalnim i modernim marijanskim pjesmama te dirljivo svjedočanstvo jednog bračnog para na temu “Za dijete više”.

“Dolazak na jednu od procesija je sudjelovanje u najavljenom trijumfu Bezgrješnog Srca Marijina, budući da su apostolat za život i kultura života neizostavan dio pobjede Dobra nad Zlim”, prenosi Ante Čaljkušić, predsjednik Udruge i Inicijative.

Procesije su se već održale 22. rujna u Zaboku, a 24. rujna u Đakovu, Koprivnici, Velikoj Gorici i Vinkovcima.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.