Facebook

FOTOGRAFIJA KOJA LOMI SRCE! Fratar uhićen, na koljenima jer je molio za nerođene

Autor: Vjera

Uhićenja aktivista za nerođene diljem SAD-a

Fra Fidelis, član Franjevačke braće od obnove uhićen je u Virginiji zbog molitve pred klinikom za abortuse. Naime, fra Fidelis u petak je u sklopu molitvene akcije koja se održava diljem SAD-a “Red Rose Rescue” pred tom klinikom molio i dijelio crvene ruže ženama koje su došle abortirati svoju djecu.

Facebook

Fra Fidelis nije jedini uhićen. Kako javljaju američki mediji, uhićeno je desetak aktivista za nerođene, uključujući i dva svećenika, u Michiganu i Virginiji.

“Bili smo u čekaonici, nas četvero. Sjedili smo na podu, pjevali psalme i molili sve dok policajci nisu došli i uhitili nas”, rekla je jedna od uhićenih, Migliorini Miller.

“Red Rose Rescue” akcija potaknuta je borbom kanadske aktivistkinje Mary Wagner koja je odlazila u centar za abortuse u Torontu i davala ženama crvene ruže s karticom na kojoj je pisalo: “Postojiš da bi bila voljena i da voliš. Tvoja dobrota je veća od poteškoća s kojima se susrećeš u ovoj situaciji. Okolnosti života se mijenjanju. Novi život, taj maleni život nosi obećanje stalne radosti”.

Wagner je osuđena nedavno na 30 mjeseci uvjetne kazne i 50 sati društvenog rada zbog ulaska u kliniku u Torontu u prosincu 2016. godine. Već je provela pet godina u zatvoru zbog nenasilne borbe za majke i njihovu nerođenu djecu.

Linda Gibbons, koja je i inspirirala Wagner provela je 11 godina života u zatvoru zbog te borbe.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.